
Домашня сирна лазанья
1
Смак, що повертає в дитинство
Друзі, чи є щось більш затишне, ніж велика форма лазаньї, щойно витягнута з духовки? Цей рецепт для тих, хто вважає, що сиру ніколи не буває забагато! Наша "Домашня сирна лазанья" – це класика комфортної кухні, де головною зіркою є ніжний, вершковий сирний соус, що ідеально поєднується з томатним ароматом і хрусткою скоринкою. Це ідеальна страва, щоб зібрати всю родину за одним столом!
«Ізюминка» цієї лазаньї в її простоті та неймовірній сирній начинці. Ми відмовились від м'яса, щоб дати можливість насолодитися поєднанням трьох сирів, які утворюють кремовий, багатогранний смак. Ця лазанья готується значно швидше за класичну і не вимагає багато зусиль, а всі необхідні продукти можна легко замовити на Zakaz.ua.
Альтернативи/варіації:
- З додаванням овочів: Додайте до сирної начинки обсмажені шампіньйони, дрібно нарізаний шпинат або цукіні, щоб зробити страву більш корисною та соковитою.
- З соусом песто: Частину сирної начинки можна замінити соусом песто для більш яскравого смаку.
- Інші сири: Спробуйте використати суміш сирів, додавши, наприклад, рикоту, фету або навіть чеддер.
Секрети нежності/смаку:
- Правильна консистенція соусів: Начинка має бути достатньо рідкою, щоб листи лазаньї добре просочилися. Якщо вона вийшла занадто густою, додайте трохи молока або води.
- Золотиста скоринка: Залишайте достатньо сиру для останнього шару. Чим більше сиру, тим більш хрусткою та апетитною буде скоринка.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Макаронні вироби Casa Rinaldi Лазанья з твердих сортів пшениці 500г
250 г
Томати Casa Rinaldi очищені у власному соку 400г
400 г
Цибуля
100 г
Часник
2 зубчики
Олія оливкова Iberica Pomace 0,5л
2 ст. л
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
½ ч. л
Сіль Сто Пудів морська 700г
за смаком
Перець Еко чорний мелений 20г
за смаком
Сир кисломолочний Молокія 9% 200г
400 г
Яйця курячі Квочка С1 10шт
1 шт
Сир Organik Milk Моцарела органічний 45% 165г
300 г
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
50 г
Етапи приготування
01
Готуємо томатний соус (20 хвилин): На розігрітій олії обсмажте дрібно нарізану цибулю та часник до м'якості (5 хвилин). Додайте томати, цукор, сіль та перець. Тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.
02
Готуємо сирну начинку (10 хвилин): У великій мисці з'єднайте кисломолочний сир, яйце, 150 г натертої моцарели та 25 г пармезану. Добре перемішайте.
03
Збираємо лазанью (15 хвилин): Дно форми для запікання змастіть невеликою кількістю томатного соусу. Викладіть перший шар листів лазаньї.
04
Формуємо шари: На листи викладіть половину сирної начинки. Зверху полийте частиною томатного соусу. Накрийте новим шаром лазаньї. Повторіть шари.
05
Завершуємо збирання: Викладіть останній шар лазаньї, полийте його залишками томатного соусу і щедро посипте 150 г моцарели та 25 г пармезану.
06
Випікаємо (30 хвилин): Випікайте лазанью в розігрітій до 180°C духовці 30-35 хвилин, доки верх не стане золотисто-коричневим.
07
Подача (10 хвилин): Після випікання дайте лазаньї постояти 10-15 хвилин, щоб вона «схопилася», а потім наріжте на порції.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів











 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)




 (1).png)
 (1).png)

 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)