
Вареники з сиром
Вареники з сиром - це оспівана в піснях народної творчості страва. Скільки пісень і віршів написано про вареники... Українські вареники, адже ця страва народна, чисто українська, є візитною карткою нашої нації. Хто не їв вареники? Хто не любить вареники ? Напевно такої публіки набереться дуже, дуже мало. Солодкі вареники з сиром - це, мабуть, улюблені ласощі всіх українських дітей і дорослих. І не українських теж, тому що кожен, хто побував в Україні, куштував цю страву, і виїжджаючи думав, що борг український виконав. Адже будучи в Україні, він спробував ці самі знамениті і відомі, напевно, у всьому світі вареники ... Тому давайте приступимо до приготування вареників з сиром.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сир кисломолочний 9%
500 г.
Сметана ХМЗ 20%
50 г.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
200 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Вода негазована Аквуля 2л
0,3 стакана
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
0,5 стакана
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Висипати в миску 2 склянки борошна. У центрі отриманої гірки зробити невелике поглиблення, розбити туди 1 яйце і додати 0,3 стакана теплої води, яку потрібно змішати з 0,5 стаканом молоком і сіллю. Ретельно вимісити тісто.
02
Сир пропустити через м'ясорубку, додати в нього цукор, жовток, столову ложку розтопленого масла, солі і все це добре перемішати.
03
Тісто розкачати дуже тонко, металевою виїмкою або стаканчиком вирізувати кухлі, змастити їх збитим білком, покласти на кожен гурток по чайній ложці сирної маси, а краї з'єднати і защипати.
04
За 10 хвилин до подачі на стіл вареники опустити в підсолений окріп і варити, поки вони не спливуть. Потім вийняти їх, полити розтопленим маслом і подавати зі сметаною.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів