
Еклери з вершково-сирним кремом
1
Дуже ніжний французький десерт, який обожнюють і дорослі, і діти. А все завдяки тому, що він такий легкий і повітряний. З французької слово "еклер" перекладається як "блискавка". Мабуть завдяки тому, що він спочатку мав довгасту форму. Створений еклер в XVIII столітті французьким кондитером Марі- Антуаном Каремом. З тих пір він поширився по всьому світу і по сьогоднішній день дивує нас своїм казковим смаком. Ми ж пропонуємо вам можливість не тільки насолоджуватися смаком еклерів в кафе або купленими в магазині. А спробуйте приготувати їх самі. Тим більше, що тісто замісити для них дуже легко, а випікаються вони досить швидко. Перед подачею можете посипати цукровою пудрою або полити шоколадом.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
1 ст.
Вода
1 ст.
Яйце куряче
4 шт.
Масло вершкове
100 г.
Сіль
за смаком
Домашній сир
200 г.
Цукор
1 ст.
Ванілін
за смаком
Вершки
200 мл.
Етапи приготування
01
У каструлю влити воду, додати масло і сіль. Постійно помішуючи поступово всипати борошно. Зменшити вогонь, розмішати масу до однорідності, зняти з вогню. Дати охолонути, після продовжити змішувати, збивати по одному яйцю.
02
Змастити деко маслом, за допомогою кондитерського мішка видавлювати тісто розміром з волоський горіх, випікати в розігрітій духовці. Через 10 хвилин після початку випікання, зменшити вогонь, продовжити випікати ще 10-15 хвилин, до підрум'янювання.
03
Готові еклери повинні охолонути. Для приготування крему в мисці розтерти сир із цукром, додати збиті вершки і ванілін, перемішати. Кондитерським мішком наповнити кожен еклер кремом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів