Естонська здобна булка з корицею - Image

Естонська здобна булка з корицею

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Хліб - усьому голова. А смачний хліб - це подвійно смачна здобна закуска. Адже спочатку різні короваї, булки і навіть піца були хлібом. Це потім вже почали в різних країнах придумувати інші типи хліба. Складно точно сказати , хто і коли вперше придумав випікати булку. Але з часом вона стала дуже популярним десертом до напоїв. Так чи інакше, булка - це дочка хліба, а значить вона доречна завжди. Адже булкою можна поласувати, запиваючи її чаєм або какао. Можна брати з собою на роботу або навчання, щоб перекусити. Естонська булка з корицею - це дуже ароматна булочка, яка вразить вас своїм неперевершеним запахом і смаком. До того ж вона і дуже ситна.

Інгредієнти

Молоко

100 г.

Масло вершкове

100 г.

Цукор

100 г.

Кориця мелена

2 ст. л.

Борошно пшеничне

300 г.

Дріжджі сухі

6 г.

Яйце куряче

1 шт.

Етапи приготування

01

Молоко нагріти трохи, висипати в нього дріжджі, додати 1 ст. л. цукру. Поставити суміш у тепле місце на 5 хвилин.

02

Розтопити 50 г. вершкового масла, остудити до кімнатної температури, додати в масло 1 жовток, трохи солі, борошно і молочно-дріжджову суміш. Замісити тісто, зробити грудку з тіста, залишити на дні миски на 1-2 години.

03

Поставити на вогонь сковороду, покласти шматочок вершкового масла, розтопити, додати 1 ст. л. борошна, розчинити її в олії, до повного зникнення грудочок. Сюди ж додати корицю, 2 ст. л. цукру і влити трохи молока. Довести суміш до консистенції жирної сметани, після - остудити.

04

Розкачати з тіста прямокутний лист, змастити його сумішшю з кориці, згорнути в рулет. Рулет розрізати вздовж на дві частини, сплести косичку. Викласти косичку в круглу форму для випічки, змастити білком яєчним, поставити в розігріту духовку на 12-15 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Естонська здобна булка з корицею – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua