
Ферганський плов
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Рис пропарений
1 кг.
Ошийок баранина на кістці стейк охолоджений
1 кг.
Сало
400 г.
Сіль Metro Chef морська велика 1кг
2 ст. л.
Часник
16 шт.
Морква
1 кг.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
100 г.
Спеція Кумін мелений
1 ч. л.
Перець чилі червоний
2 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Висипати рис в миску, додати велику сіль, залити 2 л. води, рис повинен настоятися протягом 30 хвилин.
02
Баранину очистити від прожилок, плівок і жиру. Зняти м'ясо з кістки. Кістку нарубати середніми шматками, м'ясо нарізати кубиками розміром в 3 см.
03
Моркву нарізати товстою соломкою, у всю довжину, товщиною 3-4 мм. Цибулю нарізати середніми півкільцями.
04
Сало нарізати на кубики, розміром як м'ясо. Поставити казан на вогонь, розігріти, висипати сало в казан. Вогонь повинен бути середнім. Коли жир весь витопиться, витягнути шкварки.
05
Збільшити вогонь, висипати кістки, обсмажити до коричневої скоринки, потім додати цибулю, обсмажити до золотистого кольору. Додати м'ясо. Через 5 хвилин перемішати м'ясо з жиром і кістками з цибулею. Всипати кумин. Всипати моркву, смажити до м'якості.
06
Залити в казан воду так, щоб вона покрила всі інгредієнти. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь до середнього. Додати в отриманий зірвак часник цілими зубчиками. Тушкувати 30 хвилин.
07
Промити заздалегідь замочений у воді рис. Витягнути із казана кістки. Довести зірвак до сильного кипіння, викласти поверх м'яса рис. Долити окропу так, щоб вода покривала рис на 1 см вище. За кілька хвилин до кінця приготування, додати перець чилі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів






























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)