Фруктовий маковий пиріг - Image

Фруктовий маковий пиріг

Кількість порцій: 20Час приготування: 3 год 5 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пироги у багатьох асоціюються з дитинством, коли мама чи бабуся подавала до чаю теплі шматочки смачної домашньої випічки. Які ж це були незабутні ласощі! Ми виросли - і тепер самі тішимо своїх рідних схожими солодощами. У пирозі, який ми вам пропонуємо, приємно поєдналися фрукти з маком. Як відомо, корисними вітамінами та мінералами насичені всі ці інгредієнти. До того ж фрукти ви можете самі обрати на свій смак або залежно від пори року. Мандаринки, які ми вам пропонуємо покласти в цей пиріг, додадуть йому незвичайний цитрусовий аромат і особливу пікантність. А мак зробить його більш м'яким та особливим.

Інгредієнти

Борошно

320 г.

Цукор

105 г.

Сіль

за смаком

Дріжджі

20 г.

Молоко

690 мл.

Вершкове масло (або маргарин)

160 г.

Мак

500 г.

Мед

40 г.

Мандарини (фрукти) у власному соку або сиропі

450 г.

Порошок для приготування пудингу

1 шт.

Яйця

3 шт.

Етапи приготування

01

300 г. борошна змішати з 25 г. цукру і дрібкою солі, в середині зробити невелике заглиблення. Дріжджі змішати з 4 ст. л. теплого молока, викласти в заглиблення, перемішати з невеликою кількістю борошна. Прикрити чим-небудь, залишити в теплому місці на 15 хвилин.

02

Додати до борошна з дріжджами 40 г. м'якого вершкового масла і 140 мл. теплого молока, замісити однорідне тісто, залишити в теплому місці ще на 30 хвилин.

03

Розкачати тісто на злегка присипаній борошном робочій поверхні, викласти на змащене жиром або маргарином деко.

04

Мак перемішати з рештою молока, додати мед, розподілити отриману суміш по тісту, залишити ще на 15 хвилин. Злити рідину з мандаринів, розподілити їх по маковій начинці.

05

Для заливки приготувати пудинг з молоком, що залишилося, без додавання цукру, зняти з вогню, дати охолонути. Яйця розбити, відокремивши білки від жовтків.

06

Вершкове масло, що залишилось, розтерти з цукром, що залишився і жовтками до кремоподібного стану, поступово вмішати пудинг. Білки збити до стоячої піни, обережно вмішати в заливку, розподілити отриману суміш по тісту.

07

Запікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці близько 40-45 хвилин до золотистої скоринки. Витягнути, дати трохи охолонути, подавати до столу, нарізавши порційними шматочками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Фруктовий маковий пиріг – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua