
Пряникові плюшки
Ви пам'ятаєте смак дитинства? Давно ви його відчували? От ви біжите по калюжах і вам все-одно, що бризки бруднять ваш одяг, от ви вилізли на сусідський гараж, а от з'явилася веселка і ви, затамувавши подих, рахуєте кольори на ній. А ось ваша мама спекла дуже смачні тістечка і ви взяли трохи випічки у двір, аби пригостити сусідських дітей. Саме пряникові плюшки, їх солодкий аромат, допоможуть вам побувати в дитинстві, а також подарувати усмішку вашим діткам. Ви нібито разом з ними знову покатаєтеся на маленькому велосипеді або ж повірите в Діда Мороза. І не важливо, що це смішно і абсурдно. Можна ж хоч трохи помріяти. Пряникові плюшки зроблять навіть звичайний чорний чай смачнішим. Але самим підходящим напоєм для них буде ароматне какао. Насолоджуйтесь!
Інгредієнти
Апельсин
2 шт.
Цукор
150 г.
Ванільний цукор
1 упаковка
Листкове тісто
1 упаковка
Яєчний білок
1 шт.
Цукрова пудра
150 г.
Подрібнені фісташки
за смаком
Етапи приготування
01
Один апельсин обдати окропом, натерти цедру на дрібній тертці, вичавити сік. Цукор змішати до однорідності з меленим мигдалем, апельсиновим соком, 1 ч. л. апельсинової цедри і сумішшю спецій для пряників.
02
Листкове тісто розморозити, розкачати, намазати мигдалево-цукровою сумішшю, не доходячи до країв 2 см. Яєчний білок збити, намастити ним краї. Міцно скачати тісто в рулет, поставити на 30 хвилин у холодильник.
03
Нарізати рулет поперек на шматочки товщиною 1 см. Викласти їх на застелене пекарським папером деко. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці на вогні трохи нижче середнього близько 20 хвилин.
04
Другий апельсин обдати гарячою водою, зрізати цедру тонкими смужками за допомогою овочечистки, вичавити сік. Змішати цукрову пудру з 6 ст. л. апельсинового соку до однорідності, намазати плюшки сумішю, що вийшла, і покласти їх остигати.
05
Викласти плюшки на тарілку, прикрасити апельсиновою цедрою, посипати фісташками, подавати до столу.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів