Варення з винограду - Image

Варення з винограду

Кількість порцій: 6Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Вам завжди здавалося, що варення - це страва з області фантастики і готувати його дуже складно? Ми можемо легко розвіяти всі стереотипи. Пропонуємо вам самим приготувати варення з винограду, яке стане прекрасною компанією чашці чаю у довгі зимові вечори. По-перше, виноградне варення - страва незвичайна. У країні, де всі звикли до вишневого варення, ви вразите всіх своїми кулінарними здібностями, поставивши на стіл виноградний джем. До того ж, варення дуже смачне і незвичайне. А по-друге, цей вид солодощів і правда дуже легкий в приготуванні. Варення може впевнено претендувати на звання улюбленого десерту у вашому будинку, тому що не залишить байдужим нікого.

Інгредієнти

Виноград

1 кг

Цукор

1 кг

Вода

800 мл

Кислота лимонна

5 г

Цукор ванільний

5 г

Етапи приготування

01

Виноград помити, очистити, якщо необхідно, видалити хвостики. Перекласти в друшляк, на 1 хвилину опустити в окріп. Приготувати цукровий сироп. Для цього змішати воду з цукром і нагріти до повного розчинення цукру.

02

Потім перекласти виноград в каструлю з гарячим цукровим сиропом і витримати в ньому 6-8 годин. По закінченню цього часу довести вміст каструлі до кипіння і варити 3-5 хвилин, дати постояти в прохолодному місці 10 годин.

03

Повторити процедуру 2-3 рази з 10-годинним вистоюванням. Перед останнім варінням додати лимонну кислоту і ванільний цукор. Готове варення розлити в стерильні банки, закрити кришками і зберігати в прохолодному місці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Варення з винограду – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua