Гратен із тунця - Image

Гратен із тунця

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Спосіб приготування гратен - це запечене в духовці до утворення апетитною скоринки солодке або несолодке блюдо. При приготуванні гратена важливо правильно підібрати температурний режим. Головне не перепалити корочку і при цьому досить пропекти серцевину страви. Для цього блюдо спочатку тримають в духовці при помірній температурі, а потім збільшують жар. Для даного рецепту тунець краще брати у власному соку, великими шматками у вигляді філе. А ось мідії з пошкодженими раковинами або ті, які не закриваються щільно, якщо по ним вдарити, використовувати не можна - вони не свіжі. В цілому страва виходить дуже смачною і ніжною.

Інгредієнти

Мідії

1 кг.

Вино біле сухе

5 ст. л.

Масло вершкове

50 г.

Борошно пшеничне

3 ст. л.

Олія кукурудзяна

2 ст. л.

Молоко

500 мл.

Тунець консервований у власному соку

500 г.

Петрушка

1 ст. л.

Цибуля зелена

2 стебла

Лимони

1 шт.

Сухарі панірувальні

3 ст. л.

Яйце куряче

2 шт.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Розкрити ножем мідії, видалити водорості, добре промити мідії під водою. Покласти мідії в каструлю, залити вином, влити 5 ст. л. води, посолити. Поставити на вогонь каструлю, накрити зверху кришкою. Варити на невеликому вогні, протягом 4-5 хвилин, поки мідії не розкриються. Перекласти мідії в миску, бульйон залишити. Процідити бульйон в миску. Видалити мідії з раковин, покласти в проціджений бульйон.

02

Духовку розігріти до 200ºС. Каструлю поставити на вогонь, влити кукурудзяне масло, додати половину вершкового масла, всипати борошно, готувати, постійно помішуючи, 2 хвилини. Обережно влити молоко, варити протягом 10 хвилин до загустіння. Додати в каструлю тунець, петрушку і 2 пера цибулі. Додати в каструлю мідії, влити 175 мл. бульйону. Влити лимонний сік і посолити за смаком.

03

У мисці збити яєчні білки. Окремо збити жовтки. Вилити жовтки в каструлю, перед цим змішавши трохи рідини з жовтками в мисці. Прибрати з вогню, додати білки. Розлити суміш по формочках, посипати зверху сухарями, викласти зверху вершкове масло, яке залишилося. Поставити в духовку на 5-10 хвилин, подавати відразу ж, у формочках.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Гратен із тунця – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua