Гювеч з овочів - Image

Гювеч з овочів

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

На Балканах дуже поширене приготування різних страв у глиняному посуді. Слово "гювеч" означає одночасно: і глиняний горщик із кришкою, і страва, яка в ньому готується. Гювеч - традиційна страва балканської кухні, причому це можуть бути м'ясні, рибні або овочеві страви. Запропонований рецепт - гювеч із овочів. Вся підготовка інгредієнтів для гювеча зводиться до їх подрібнення і попереднього готування: картопля попередньо відварюється, а інші овочі - обсмажуються, потім всі овочі викладаються у глиняні горщики. Після закипання рідини в горщиках треба "протомити" гювеч на маленькому вогні до м'якості овочів і в результаті отримати смачну, ароматну і корисну страву на Вашому столі.

Інгредієнти

Олія оливкова

25 мл.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Перець болгарський червоний

0,5 шт.

Перець болгарський зелений

0,5 шт.

Баклажани

0,5 шт.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Помідори

340 г.

Паприка

0,25 ч. л.

Картопля

225 г.

Квасоля зелена стручкова

55 г.

Морква

1 шт.

Паста томатна

1,5 ст. л.

Бульйон курячий

75 мл.

Цукор

25 г.

Кмин (листя)

0,5 ч. л.

Часник

0,5 шт.

Петрушка

1 ст. л.

Перець чилі мелений

0,25 ч. л.

Етапи приготування

01

Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, остудити і нарізати кубиками.

02

Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, висипати подрібнену цибулю, нарізані маленькими шматочками перці і моркву, обсмажувати протягом 7 хвилин. Після, викласти суміш на тарілку.

03

Баклажани нарізати кубиками, а стручкову квасолю - на частини по 1 см, викласти на сковороду з олією, що залишилася. Посолити і поперчити за смаком, обсмажувати протягом 3-4 хвилин. Перекласти окремо в тарілку.

04

На ту ж сковороду викласти нарізані кубиками помідори, додати паприку, обсмажувати протягом 10 хвилин.

05

Змастити олією 2 вогнетривкі форми, викласти половину цибулевої суміші на дно форм, зверху шар картоплі. Кожен шар трохи присипати сіллю і перцем. Зверху викласти помідори, баклажани і квасолю, в самий верх другу половину цибулевої суміші.

06

Змішати в мисці томатну пасту, теплий бульйон, посолити і поперчити, додати перець чилі, цукор, кмин і подрібнений часник. Ретельно перемішати. Залити соусом шари у формах. Накрити форми кришками.

07

Запікати гювеч в духовці до м'якості овочів.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв