Хліб з курагою і приправою - Image

Хліб з курагою і приправою

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Наш звичний раціон немислимий без хліба. Тільки уявіть, одна третина населення нашої планети регулярно вживають в їжу хліб. Його випікають і прісним, і солодким. Їдять і холодним, і гарячим. Пропонований рецепт – тому підтвердження. Незрівнянний хліб. Ароматний, пряний, смачний. За формою нагадує дріжджовий лаваш. Обсмажене насіння кунжуту надають хлібу маслянистий горіховий аромат. А курага – кисло-солодкий смак, за що даний хліб можна вважати десертним. Курагу попередньо обдайте окропом. Приємний свіжий аромат хліб отримує завдяки індійській спеції карі. Випечений хліб наріжте великою соломкою.

Інгредієнти

Кунжутне насіння

1 ст. л.

Нут консервований

400 г.

Часник

1 зубчик

Сік лимонний

2 ст. л.

Коріандр

1 ст. л.

Оливкова олія

120 мл.

Зелена цибуля

4 стебла

Карі

0,5 ч. л.

Мука пшенична

100 г.

Розпушувач

1 ч. л.

Цедра лимона

2 ст. л.

Курага

100 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Сковороду розігріти. У зручній ємності змішати дрібно нарізану цибулю, подрібнену курагу, карі, просіяне борошно, розпушувач, цедру. Додати приправи за смаком. У центрі зробити заглиблення і влити 4 столові ложки питної води. Замісити тісто.

02

Розрізати тісто на шматки і розкачати кожен шматок в овал. Скропити оливковою олією, викласти на сковороду і обсмажити пласти по 2-3 хвилини з кожного боку. При необхідності додати олію.

03

Для приготування приправи обсмажити кунжут і перекласти в блендер. Додати нут, подрібнений часник, лимонний сік і коріандр. Збивати, одночасно додаючи оливкову олію, щоб вийшла кремова маса. Посолити і поперчити за смаком.

04

Хліб подавати разом із соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Хліб з курагою і приправою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua