
Хліб з курагою і приправою
Наш звичний раціон немислимий без хліба. Тільки уявіть, одна третина населення нашої планети регулярно вживають в їжу хліб. Його випікають і прісним, і солодким. Їдять і холодним, і гарячим. Пропонований рецепт – тому підтвердження. Незрівнянний хліб. Ароматний, пряний, смачний. За формою нагадує дріжджовий лаваш. Обсмажене насіння кунжуту надають хлібу маслянистий горіховий аромат. А курага – кисло-солодкий смак, за що даний хліб можна вважати десертним. Курагу попередньо обдайте окропом. Приємний свіжий аромат хліб отримує завдяки індійській спеції карі. Випечений хліб наріжте великою соломкою.
Інгредієнти
Кунжутне насіння
1 ст. л.
Нут консервований
400 г.
Часник
1 зубчик
Сік лимонний
2 ст. л.
Коріандр
1 ст. л.
Оливкова олія
120 мл.
Зелена цибуля
4 стебла
Карі
0,5 ч. л.
Мука пшенична
100 г.
Розпушувач
1 ч. л.
Цедра лимона
2 ст. л.
Курага
100 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Сковороду розігріти. У зручній ємності змішати дрібно нарізану цибулю, подрібнену курагу, карі, просіяне борошно, розпушувач, цедру. Додати приправи за смаком. У центрі зробити заглиблення і влити 4 столові ложки питної води. Замісити тісто.
02
Розрізати тісто на шматки і розкачати кожен шматок в овал. Скропити оливковою олією, викласти на сковороду і обсмажити пласти по 2-3 хвилини з кожного боку. При необхідності додати олію.
03
Для приготування приправи обсмажити кунжут і перекласти в блендер. Додати нут, подрібнений часник, лимонний сік і коріандр. Збивати, одночасно додаючи оливкову олію, щоб вийшла кремова маса. Посолити і поперчити за смаком.
04
Хліб подавати разом із соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів