Хлібний кисіль з цедрою - Image

Хлібний кисіль з цедрою

Кількість порцій: 6Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Кисіль - це дуже стара і традиційна для нашої кухні страва, яка славиться швидким приготуванням. Найчастіше робили (та й зараз роблять ) з ягід і фруктів, свіжих і сушених. Назва страви пішла від давньої назви вівсяного киселю. Солодкий ж кисіль з'явився трохи пізніше - коли завезли до нас картоплю, з якої можна роздобути крохмаль. З часом рецепти міняються, вдосконалюються. І сьогодні ми пропонуємо вам кисіль з хлібом і мандаринової цедрою (хоча мандарин можна замінити на будь-який інший цитрусовий). Головне, що все одно виходить дуже смачно, цедра додає особливу кислинку страві. Не кажучи вже про сухофрукти, які теж грають тут значиму роль.

Інгредієнти

Хліб чорний

500 г.

Цедра мандарина

150 г.

Родзинки

100 г.

Чорнослив

100 г.

Крохмаль

1 ч. л.

Мед

1 ст. л.

Етапи приготування

01

Накришити хліб, зняти цедру мандарина. У каструлю додати хліб разом з цедрою, злегка підсмажити. Залити окропом, щоб хліб був покритий водою. Варити до стану каші. Трохи підлити води.

02

Розвести крохмаль у 0,5 склянки холодної кип'яченої води. Поступово вливати крохмальну воду в каструлю, помішуючи. Варити 5 хвилин. В кінці додати мед. Остудити.

03

У блендер перелити охолоджений кисіль, додати родзинки з чорносливом, збити.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Хлібний кисіль з цедрою – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua