
Лазанья з лаваша
1
Смак класики за 45 хвилин!
Друзі, чи мріяли ви про ніжну та соковиту лазанью, але вас лякав довгий процес приготування? Ми знайшли ідеальне рішення! Ця лазанья з лаваша – справжня знахідка для тих, хто цінує свій час, але не готовий йти на компроміси зі смаком. Вона поєднує в собі насичений м'ясний смак, ніжну вершкову основу та хрустку золотисту скоринку, яку забезпечує лаваш. Це чудова альтернатива традиційному рецепту, що доведе: кулінарні шедеври можуть бути простими!
«Ізюминка» цієї страви – у неймовірній простоті та швидкості. Замість того, щоб готувати та відварювати листи пасти, ми використовуємо тонкий лаваш. Він чудово просочується соусом, стаючи м'яким всередині, а його верхній шар перетворюється на апетитну скоринку, яка так апетитно хрумтить. А завдяки Zakaz.ua, ви можете швидко замовити всі інгредієнти і почати готувати вже сьогодні!
Альтернативи/варіації:
- Вегетаріанський варіант: Замініть м'ясний фарш на обсмажені печериці та овочі: баклажан, кабачок, солодкий перець.
- З іншим м'ясом: Замість яловичого фаршу використовуйте курячий або індичий для більш дієтичного варіанту.
- Більше сиру: Додайте до начинки рикоту або інший м'який сир, щоб зробити її ще більш ніжною.
Секрети нежності/смаку:
- Соковита начинка: Важливо, щоб начинка була не сухою. Додавайте достатньо томатної пасти або томатів у власному соку.
- Волога основа: Основний секрет успіху – це яєчно-молочна суміш, яка просочує лаваш. Не шкодуйте її, тоді лазанья буде м'якою та соковитою, а не сухою.
Поради щодо інгредієнтів:
- Лаваш: Вибирайте великі прямокутні листи тонкого лаваша. Вони повинні бути свіжими і гнучкими, щоб не ламатися при укладанні.
- Сир: Моцарела чудово плавиться і тягнеться, а пармезан додає пікантності та смачної скоринки. Це ідеальна комбінація.
Додаткові нюанси:
- Спеції: Не бійтеся експериментувати зі спеціями. Додайте дрібку мускатного горіха до молочної заливки, а італійські трави – до м'ясного соусу.
- Відпочинок: Дайте готовій лазаньї постояти 5-10 хвилин після духовки. Так вона краще «схопиться», і її буде легше нарізати на порції.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Лаваш Київхліб Персидський 230г
2-3 листи (приблизно 300 г)
Яловичина фарш
500г г
Цибуля
150 г
Морква
150 г
Паста томатна Чумак 25% 70г
70 г
Сир моцарела Lel 45%
200 г
Сир Gran Moravia Пармезан 32% 100г
50 г
Олія соняшникова Sania рафінована 0,85л
2 ст. л.
Сіль Саркара Продукт кам'яна 1кг
за смаком
Перець чорний Мрія мелений 20г
за смаком
Молоко Галичина 1% 900г
200 мл
Яйця курячі Квочка С1 10шт
2 шт
Етапи приготування
01
Готуємо м'ясну начинку (15 хвилин): На розігрітій олії обсмажте дрібно нарізані цибулю та моркву до м'якості. Додайте фарш і смажте, розбиваючи грудочки, до готовності (10-12 хвилин). Додайте томатну пасту, воду, сіль та перець. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин.
02
Готуємо заливку (5 хвилин): У глибокій мисці збийте яйця з молоком і сіллю до однорідності.
03
Готуємо сирну суміш (5 хвилин): Натріть моцарелу на великій тертці. Пармезан натріть на дрібній тертці і змішайте з моцарелою.
04
Збираємо лазанью (10 хвилин): Форму для запікання змастіть олією. Викладіть перший шар лаваша, щоб він покривав дно і бортики форми. Якщо лаваш великий, можна його розрізати.
05
Формуємо шари: Викладіть ⅓ м'ясної начинки, посипте сиром і полийте частиною заливки. Накрийте новим шаром лаваша. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти. Верхній шар має бути з лаваша, рясно залитий сумішшю і посипаний сиром.
06
Випікаємо (20 хвилин): Випікайте лазанью в розігрітій до 180°C духовці 20-25 хвилин, доки верх не стане рум'яним та апетитно-золотистим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів












 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)





 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)