.png)
new
Лазанья рецепт класичний український
Класична лазанья — це справжня королева італійської кухні, страва, яка завжди вражає насиченим смаком та апетитним виглядом. Шари ніжного тіста, соковитого м’ясного соусу, ароматної томатної підливи та делікатного вершкового бешамелю створюють ідеальний баланс. Це той випадок, коли прості інгредієнти в поєднанні дають результат ресторанного рівня.
Варіації на будь-який смак
Якщо вам захочеться трохи урізноманітнити класику, можна спробувати замінити яловичину на курку або індичку, або приготувати овочевий варіант із цукіні, баклажанами та шпинатом. А для ніжнішого смаку використайте суміш яловичого та свинячого фаршу — так страва вийде ще соковитішою.
Секрети соусів і текстури
Секрет ніжності соусу бешамель — у правильній густоті та ретельному помішуванні, щоб не з’являлися грудочки. М’ясний соус «Болоньєзе» краще томити повільно, щоб усі смаки гармонійно поєдналися. Щоб тісто не стало твердим, достатньо полити його достатньою кількістю соусу, який під час запікання зробить шари м’якими.
Маленькі кулінарні нюанси
Обирайте якісні помідори або томати у власному соку, адже саме вони відповідають за яскравий, насичений смак. Додайте дрібку мускатного горіха в бешамель і листочок базиліку в томатний соус — ці невеликі нюанси нададуть лазаньї неповторного аромату. Подавайте її найкраще гарячою, з келихом сухого вина або легким салатом — і ви зрозумієте, чому ця страва підкорила світ.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Макаронні вироби Metro Chef Лазанья 1кг
250г
Фарш свинячо-яловичий Український охолоджений
500г
Цибуля ріпчаста
1 шт
Морква
1 шт
Часник
2 зубчика
Пюре томатне Metro Chef 2,5кг
400г
Олія Aro оливкова 1л
3 ст.л
Сіль Metro Chef морська харчова помел №0 1кг
по смаку
Перець чорний Metro Chef мелений 1100г
по смаку
Молоко Aro ультрапастеризоване 3,2% 1000г
500 мл
Борошно Caputo Cuoco пшеничне 1кг
2 ст.л
Масло Metro Chef cелянське солодковершкове 73% 200г
50г
Сир Metro Chef Гауда 48% 300г
150г
Орегано Metro Chef подрібнений сушений 110г
1 ч. л.
Мускатний горіх Metro Chef мелений 170г
½ ч. л.
Етапи приготування
01
Приготуйте соус болоньєзе. Розігрійте оливкову олію, обсмажте дрібно нарізані цибулю, моркву та часник до м’якості. Додайте фарш, обсмажуйте до зміни кольору. Влийте томатне пюре, приправте сіллю, перцем і орегано. Тушкуйте на повільному вогні 20–25 хвилин.
02
Приготуйте соус бешамель. У сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте борошно й перемішайте до однорідності. Поступово вливайте молоко, постійно помішуючи вінчиком, щоб уникнути грудочок. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Готуйте до загустіння.
03
Зберіть лазанью. У форму для запікання викладіть шар соусу болоньєзе, зверху — листи лазаньї, потім соус бешамель і трохи тертого сиру. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти. Верхній шар — бешамель і сир.
04
Запікайте. Розігрійте духовку до 180 °C і випікайте лазанью 30–35 хвилин, поки верх не стане золотистим. Перед подачею дайте настоятися 10 хвилин, щоб шари стабілізувалися.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів