
Легкий апельсиновий кекс
Перші рецепти кексів можна знайти ще в Стародавньому Римі. У той час змішували гранат, горіхи і родзинки в ячмінному пюре. Саме ж слово "кекс" з'явилося пізніше, в Середні віки, з двох слів "фрукти" і "пиріг". Зараз звичайно ж кекси роблять не так, як раніше, існує найрізноманітніша рецептура . Але кекс - це завжди смачно і швидко. Ми пропонуємо вам дуже простий рецепт апельсинового кексу. Він хороший не тільки тим, що дуже швидко готується, але і також, що смак його неможливо передати словами. А все завдяки цедрі апельсина. Часто говорять, що вона навіть набагато корисніша самого фрукта. Але в усякому разі вам цей кекс припаде до смаку.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
200 г.
Цукор
200 г.
Яйце куряче
2 шт.
Сік апельсиновий
200 мл.
Апельсин
1 шт.
Цукор ванільний
за смаком
Розпушувач
1 ч. л.
Масло вершкове
1 г.
Етапи приготування
01
Жовтки відокремити від білків. У миску просіяти борошно з розпушувачем. Жовтки збити окремо з цукром і ваніліном, вмішати в борошняну суміш. Натерти цедру апельсина, додати до борошна.
02
Обережно влити в тісто 100 мл. апельсинового соку. Білки збити до стану піни, додати їх у загальну масу. Перемішати.
03
Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Розігріти духовку до 180°C - 200°C, випікати протягом 30-40 хвилин.
04
Дістати готовий кекс з духовки, поки ще гарячий, зробити в ньому надрізи зверху, влити в них залишки соку.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів