Легкий апельсиновий кекс - Image

Легкий апельсиновий кекс

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Перші рецепти кексів можна знайти ще в Стародавньому Римі. У той час змішували гранат, горіхи і родзинки в ячмінному пюре. Саме ж слово "кекс" з'явилося пізніше, в Середні віки, з двох слів "фрукти" і "пиріг". Зараз звичайно ж кекси роблять не так, як раніше, існує найрізноманітніша рецептура . Але кекс - це завжди смачно і швидко. Ми пропонуємо вам дуже простий рецепт апельсинового кексу. Він хороший не тільки тим, що дуже швидко готується, але і також, що смак його неможливо передати словами. А все завдяки цедрі апельсина. Часто говорять, що вона навіть набагато корисніша самого фрукта. Але в усякому разі вам цей кекс припаде до смаку.

Інгредієнти

Борошно пшеничне

200 г.

Цукор

200 г.

Яйце куряче

2 шт.

Сік апельсиновий

200 мл.

Апельсин

1 шт.

Цукор ванільний

за смаком

Розпушувач

1 ч. л.

Масло вершкове

1 г.

Етапи приготування

01

Жовтки відокремити від білків. У миску просіяти борошно з розпушувачем. Жовтки збити окремо з цукром і ваніліном, вмішати в борошняну суміш. Натерти цедру апельсина, додати до борошна.

02

Обережно влити в тісто 100 мл. апельсинового соку. Білки збити до стану піни, додати їх у загальну масу. Перемішати.

03

Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Розігріти духовку до 180°C - 200°C, випікати протягом 30-40 хвилин.

04

Дістати готовий кекс з духовки, поки ще гарячий, зробити в ньому надрізи зверху, влити в них залишки соку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв