Медовик із заварним кремом - Image

new

Медовик із заварним кремом

Кількість порцій: 10Час приготування: 2 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Справжній медовик готується з рідким медом у тісті, яке надає коржам чудову текстуру та аромат. Заварний крем робить торт особливо ніжним і м'яким, тому він буквально тане в роті. Коржі стають м'якими після просочування кремом, що робить кожен шматочок насиченим і смачним

Цей торт нагадує про тепло домашніх вечорів і домашні пироги, які ми всі так любимо. Його медова база та кремова прошарка створюють бездоганне поєднання смаків, яке нікого не залишить байдужим. Заварний крем додає особливу легкість і витонченість, перетворюючи просту страву на справжнє кулінарне диво.


Варіації

-Можна додати горіхи між шарами для додаткової текстури

-Замість заварного крему використовувати сметанний для більш легкого смаку

-Додавання какао створює шоколадний відтінок, що сподобається поціновувачам насичених смаків

Секрети ніжності та смаку

-Коржі мають бути тонкими для кращого просочування

-Крем наносити в гарячому вигляді для більш рівномірного розподілу

-Торт повинен настоятися мінімум 4 години, а ідеально - на ніч для максимальної ніжності

Поради щодо інгредієнтів

-Мед краще використовувати рідкий акацієвий для якнайкращої текстури і аромату

-Яйця для крему мають бути кімнатної температури, щоб краще змішувались

-Масло для крему має бути м'яким для легшого збивання

Дрібні кулінарні нюанси

-Тісто швидко твердіє, тому розкачувати коржі потрібно відразу після приготування

-Крем варити на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб уникнути згортання

-Обрізки коржів можна використовувати для посипки ззовні, надаючи торту приємний вигляд і смак

Продукти для рецепту

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
79.99

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

250 г

Інгредієнти

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

100 г

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг

250 г

Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г

300 г

Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт

5 шт.

Сода харчова НЗ 450г

1 ч. л.

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

450 г

Молоко Селянське Особливе ультрапастеризоване 2.5% 950г

500 мл

Етапи приготування

01

Підготовка медової основи - Розтопити мед, цукор і масло на водяній бані до однорідності. ⏱ 10 хв. Орієнтир: маса стала однорідною і злегка загусла.

02

Приготування тіста - Додати яйця і соду в медову суміш, перемішати, поступово ввести борошно. ⏱ 15 хв. Орієнтир: тісто стало еластичним і не липне до рук.

03

Випікання коржів - Розділити тісто на 8 частин, розкачати тонкі коржі, випікати при 180°C. ⏱ 40 хв. Орієнтир: коржі стали золотистими і пружними.

04

Приготування заварного крему - Змішати яйця з цукром і борошном, влити гаряче молоко, варити до загустіння. ⏱ 20 хв. Орієнтир: крем покриває ложку і не стікає.

05

Доведення крему - Охолодити крем, збити з м’яким маслом до пишності. ⏱ 15 хв. Орієнтир: крем став світлим і пишним.

06

Збирання торта - Змастити коржі кремом, залишити на просочування. ⏱ 20 хв. Орієнтир: усі коржі рівномірно вкриті кремом.

07

Порада: Торт обов’язково має настоятися в холодильнику мінімум 4 години, а краще на ніч - тоді коржі стануть м’якими, а торт набуде справжнього медового смаку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Курник з млинцями

Курник з млинцями

6

2 год