 (1).png)
new
Медовик з горіхами
1
Медові коржі надають торту неповторний аромат і золотистий колір. Волоські горіхи додають благородну терпкість і хрусткість, а кремова прослойка з сметаною ідеально балансує солодкість меду.
Варіації
- Замість волоських горіхів можна використати фундук або мигдаль.
- Для більш насиченого смаку додайте какао до одного з коржів.
- Прикрасьте карамелізованими горіхами або медовою крихтою.
Секрети ніжності та смаку
- Коржі стають м'якими після просочення кремом протягом 8-12 годин.
- Не перепікайте коржі - вони мають залишатися еластичними.
- Охолоджений крем легше наноситься і не розтікається.
Поради щодо інгредієнтів
- Використовуйте натуральний мед - гречаний або липовий для автентичного смаку.
- Сметана має бути жирністю не менше 20% для стабільного крему.
- Свіжі горіхи смажте на сухій сковороді для розкриття аромату.
Дрібні кулінарні нюанси
- Тісто для коржів готується на водяній бані - стежте щоб не перегріти.
- Після випічки коржі обрізайте ще теплими для рівних країв.
- Обрізки можна подрібнити для прикраси боків торта.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Правильний мед Липовий 250г
150 г
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
200 г
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
3 шт
Масло Біло Екстра солоне 80% 180г
100 г
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
500 г
Сода харчова 500г
1 ч. л.
Сметана Ферма 20% 300г
800 г
Пудра цукрова Саркара Продукт 250г
150г
Ядра волоських горіхів Bakalland 200г
200г
Цукор ванільний Dr.Oetker 8г
1 ч. л.
Етапи приготування
01
Підготовка горіхів — Волоські горіхи підсмажити на сухій сковороді 5 хвилин, дати охолонути та подрібнити ножем на середні шматочки. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Горіхи золотисті та ароматні.
02
Приготування медового тіста — У каструлі на водяній бані змішати мед, цукор, яйця та масло, нагрівати помішуючи до розчинення цукру, додати соду, перемішати до збільшення в об'ємі. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Маса стала світлішою та збільшилася вдвічі.
03
Замішування тіста — Зняти каструлю з вогню, поступово всипати просіяне борошно, швидко замісити тісто, розділити на 8 рівних частин. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Тісто м'яке, еластичне, не липне до рук.
04
Випічка коржів — Кожну частину розкачати в коло діаметром 20-22 см, викласти на пергамент, випікати при 180°C по 5-7 хвилин кожен корж. ⏱ 60 хв. Орієнтир: Коржі золотисті з темнішими краями, пружні.
05
Приготування крему — Холодну сметану збити міксером, поступово додаючи цукрову пудру та ванільний цукор, збивати до стійких піків. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Крем щільний, тримає форму, блискучий.
06
Складання торта — Кожен корж змастити кремом, посипати подрібненими горіхами, залишивши трохи для прикраси, складати коржі один на одний. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Рівні шари крему, горіхи розподілені рівномірно.
07
Оздоблення — Верх та боки торта покрити кремом, прикрасити залишками горіхів, можна обсипати крихтами з обрізків коржів. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Торт рівномірно покритий, горіхи розташовані декоративно.
08
Просочування — Відправити торт у холодильник мінімум на 8 годин, краще на ніч, для просочення коржів кремом. ⏱ 480 хв. Орієнтир: Коржі м'які, добре просочені, торт легко нарізається.
09
Порада Медовик найсмачніший через 12-24 години після приготування, коли коржі повністю просочаться кремом. Зберігати в холодильнику до 5 днів.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів










.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)