Млинці на молоці та окропі - Image

new

Млинці на молоці та окропі

1

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Млинці на молоці та окропі — це справжній гастрономічний шедевр серед сніданкових страв. Секрет у поєднанні молока та окропу — це робить млинці надзвичайно тонкими та еластичними. Окріп заварює частину борошна, що створює особливу ніжну текстуру. Блини виходять ажурними та легко згортаються в трубочку.


Варіації

- Можна замінити частину молока кефіром для кислинки.

- Додати ванілін або цедру лимона для аромату.

- Для солодких млинців додати 2-3 ст. л. цукру.

- Для несолодких варіантів додати сіль та зелень.


Секрети ніжності та смаку

- Обов'язково процідити тісто через сито для усунення грудочок.

- Дати тісту відстоятися 15-20 хвилин для набухання борошна.

- Використовувати тільки окріп, а не просто гарячу воду.

- Розтоплене масло додати в останню чергу.


Поради щодо інгредієнтів

- Борошно краще просіяти заздалегідь.

- Яйця мають бути кімнатної температури.

- Молоко підігріти до теплого стану.

- Використовувати рафіновану олію без запаху.


Дрібні кулінарні нюанси

- Перший блин зазвичай виходить комом - це нормально.

- Сковорода має бути добре розігрітою перед випіканням.

- Тісто має мати консистенцію рідкої сметани.

- Готові млинці накривати рушником для збереження м'якості.

Продукти для рецепту

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
30.60 - 34.10

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

250 г

Молоко Галичина безлактозне 2,5% 870г

400 мл

Яйця курячі Шаничі СВ 6шт

2 шт

Цукор Goodway тростинний коричневий нерафінований 500г

2 ст. л.

Сіль гімалайська Salute Di Mare рожева дрібна 500г

0.5 ч. л.

Олія соняшникова Чумак Золота рафінована 0,5л

3 ст. л.

Масло Біло солодковершкове 82% 180г

50 г

Етапи приготування

01

Підготовка основи тіста — У глибокій мисці збити яйця з цукром та сіллю до однорідності. Поступово додати молоко, постійно перемішуючи. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Суміш має бути однорідною без грудочок.

02

Додавання борошна — Просіяне борошно додавати частинами, ретельно перемішуючи вінчиком або міксером на малих обертах. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Тісто без грудочок, консистенція густої сметани.

03

Заварювання окропом — Окріп (200 мл) вливати тонким струмочком, постійно інтенсивно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. ⏱ 3 хв. Орієнтир: Тісто стало більш рідким та однорідним.

04

Фінальна підготовка тіста — Додати рослинну олію та розтоплене вершкове масло. Процідити тісто через сито та дати відстоятися. ⏱ 20 хв. Орієнтир: Тісто має консистенцію рідкої сметани.

05

Випікання млинців — Розігріти сковороду, злегка змастити олією. Наливати тісто тонким шаром, розподіляючи по всій поверхні. ⏱ 12 хв. Орієнтир: Краї підрум'янилися, поверхня підсохла.

06

Порада: Готові млинці складати стопкою, змащуючи кожен вершковим маслом. Подавати гарячими з улюбленою начинкою або просто з сметаною та медом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Млинці на воді без яєць

Млинці на воді без яєць

4

25 хв