Млинці на воді без яєць - Image

new

Млинці на воді без яєць

1

Кількість порцій: 4Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Млинці на воді без яєць — це справжня знахідка для веганів та людей з алергією на яйця. Вони не лише смачні, але й дуже прості у приготуванні. Ці млинці виходять м'якими та еластичними, завдяки особливій технології замішування тіста. Чи подасте ви їх з медом та ягодами або з грибною начинкою — ці млинці завжди сподобаються всій родині.

Готувати їх можна на сніданок чи обід, та навіть на святковий сніданок. Головне — це можливість експериментувати з солодкими чи солоними начинками. А якщо додати трішки фантазії, то можна створити справжній кулінарний шедевр без значних витрат.


Варіації

- Додайте дрібку куркуми для золотистого кольору.

- Замініть частину води на рослинне молоко для ніжності.

- Для солодких млинців додайте ванільний цукор або корицю.


Секрети ніжності та смаку

- Дайте тісту відстоятися 10-15 хвилин для набухання борошна.

- Не перемішуйте тісто занадто інтенсивно.

- Використовуйте теплу, але не гарячу воду.


Поради щодо інгредієнтів

- Просійте борошно для повітряності тіста.

- Додавайте олію поступово, щоб уникнути розшарування.

- Сода має бути свіжою для кращого піднімання.


Дрібні кулінарні нюанси

- Перший млинець зазвичай виходить комом - це нормально.

- Пательню потрібно добре розігріти перед випіканням.

- Готові млинці накривайте рушником для збереження вологості.

Продукти для рецепту

Борошно EuroMill пшеничне цільнозернове сіяне 1кг
29.70 - 37.80

Борошно EuroMill пшеничне цільнозернове сіяне 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно EuroMill пшеничне цільнозернове сіяне 1кг

200 г

Цукор-пісок

2 ст. л.

Сіль Сто Пудів Екстра 400г

0.5 ч. л.

Олія соняшникова Чумак Золота рафінована 0,5л

3 ст. л.

Олія соняшникова Чумак Золота рафінована 0,5л

для змащування — 1 ст. л.

Етапи приготування

01

Підготовка сухих інгредієнтів — Просійте борошно, змішайте з цукром, сіллю та содою в глибокій мисці. ⏱ 3 хв. Орієнтир: Однорідна суха суміш без грудочок.

02

Приготування тіста — Поступово влийте теплу воду (400 мл) , постійно помішуючи віничком, щоб уникнути утворення грудочок. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Гладке тісто консистенції рідкої сметани.

03

Додавання олії — Влийте олію тонкою цівкою, інтенсивно перемішуючи. Дайте тісту відстоятися. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Однорідне тісто без плівки олії на поверхні.

04

Розігрівання пательні та випікання млинців — Розігрійте пательню на середньому вогні, злегка змастіть олією. Наливайте тісто половником, швидко розподіляючи по всій поверхні пательні, смажте до золотистого кольору. Обережно переверніть лопаткою, доведіть до готовності з другого боку. ⏱ 12 хв. Орієнтир: Краї млинця підрум'янилися, поверхня підсохла. З обох боків золотистий.

05

Порада: Складайте готові млинці стопкою, змазуючи кожен вершковим маслом або улюбленим джемом. Подавайте відразу теплими або використовуйте для приготування налисників з начинкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Млинці на молоці та окропі

Млинці на молоці та окропі

4

45 хв