
Морквяно-фініковий торт
Випічка з морквою з'явилася дуже давно, не повірите: наприкінці 16-го століття. Але, звичайно ж, тоді рецепти були зовсім іншими. З приходом моди на здорове харчування в кінці 60-х років минулого століття морквяні кекси і торти опинилися на піку популярності. У морквяну випічку часто додають горіхи. У запропонованому рецепті це фундук. Крім цього, для поліпшення смаку додаємо фініки. Смак морквяного торта з використанням фундука та фініків стає, безсумнівно, більш виграшним. Для приготування тіста замість вершкового масла візьмемо рослинне. Для гарного підйому тіста використовується розпушувач і сода. Морквяно-фініковий торт повинен вийти соковитим, ароматним, трохи вологим і добре пропеченим.
Інгредієнти
Яйце куряче
4 шт.
Олія соняшникова
300 мл.
Цукор коричневий
300 г.
Борошно пшеничне
300 г.
Розпушувач
10 г.
Сода
7 г.
Сіль
10 г.
Морква
1 кг.
Фініки
125 г.
Фундук
50 г.
Сир рікота
125 г.
Масло вершкове
100 г.
Есенція ванільна
5 г.
Цукрова пудра
600 г.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 160°C. Змастити форму для випікання маслом.
02
Змішати в мисці яйця, цукор і масло. Збити суміш міксером до однорідної консистенції.
03
Окремо змішати в мисці просіяне борошно і розпушувач, додати соду і сіль. Перемішати. Додати борошняну суміш поступово в яєчну, не перестаючи збивати.
04
Моркву очистити і натерти на тертці, додати в загальну суміш. Горіхи і фініки подрібнити і теж додати в тісто. Викласти тісто у форму для випікання, поставити в духовку на 1 годину. Після, дістати готовий торт з духовки, перекласти на велику тарілку, остудити.
05
Змішати сир і розм'якшене вершкове масло, всипати цукрову пудру, додати есенцію ванілі. Збити крем міксером. Намазати кремом верх торту.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів