М'ясо з грибами в червоному вині - Image

М'ясо з грибами в червоному вині

Кількість порцій: 8Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Для цієї страви береться яловичина. Її жорсткість усувається в процесі довгого тушкування у вині. Яловичина тушкована у вині дійсно виходить набагато м'якше і набуває неповторний «французький» аромат. Соковитість м'яса досягається повільним гасінням. Червоне вино, гриби і орегано роблять смак страви особливо багатим і інтенсивним. Вино потрібно брати якісне, можна домашнє, але не міцне. Залежно від смаку використовують сухе, солодке або напівсолодке. Цю страву готують як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Подають м'ясо гарячим, у якості гарніра краще запропонувати картопляне пюре із зеленню.

Інгредієнти

Селера

2 стебла

Цибуля

1 шт.

Червоне вино

200 мл.

Курага

100 г.

Лавровий лист

1 шт.

Орегано

2 ст. л.

Оливкова олія

2 ст. л.

Яловиче філе

1,5 кг.

Борошно

50 г.

Яловичий бульйон

400 мл.

Печериці

10 шт.

Етапи приготування

01

Селеру, курагу, цибулю дрібно нарізати. М'ясо і гриби нарізати середніми шматочками.

02

У великій мисці змішати селеру, цибулю, вино, курагу, орегано і лавровий лист. Залишити маринуватися на 30 хвилин.

03

Розігріти духовку до 160°С. Розігріти олію на сильному вогні. Обваляти м'ясо в борошні і обсмажити до злегка коричневого кольору.

04

Додати суміш з вином, влити бульйон і готувати, помішуючи, 1,5 години. Додати гриби і тушкувати ще 20 хвилин, до м'якості.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

М'ясо з грибами в червоному вині – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua