
М'ясо з грибами в червоному вині
Для цієї страви береться яловичина. Її жорсткість усувається в процесі довгого тушкування у вині. Яловичина тушкована у вині дійсно виходить набагато м'якше і набуває неповторний «французький» аромат. Соковитість м'яса досягається повільним гасінням. Червоне вино, гриби і орегано роблять смак страви особливо багатим і інтенсивним. Вино потрібно брати якісне, можна домашнє, але не міцне. Залежно від смаку використовують сухе, солодке або напівсолодке. Цю страву готують як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Подають м'ясо гарячим, у якості гарніра краще запропонувати картопляне пюре із зеленню.
Інгредієнти
Селера
2 стебла
Цибуля
1 шт.
Червоне вино
200 мл.
Курага
100 г.
Лавровий лист
1 шт.
Орегано
2 ст. л.
Оливкова олія
2 ст. л.
Яловиче філе
1,5 кг.
Борошно
50 г.
Яловичий бульйон
400 мл.
Печериці
10 шт.
Етапи приготування
01
Селеру, курагу, цибулю дрібно нарізати. М'ясо і гриби нарізати середніми шматочками.
02
У великій мисці змішати селеру, цибулю, вино, курагу, орегано і лавровий лист. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
03
Розігріти духовку до 160°С. Розігріти олію на сильному вогні. Обваляти м'ясо в борошні і обсмажити до злегка коричневого кольору.
04
Додати суміш з вином, влити бульйон і готувати, помішуючи, 1,5 години. Додати гриби і тушкувати ще 20 хвилин, до м'якості.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів