
Гострий соус із коріандром
При приготуванні цього соусу зазвичай використовується блендер, але якщо всі інгредієнти злегка збити виделкою, то зовні соус вийде більш мальовничим. Готується гострий соус всього 15 хвилин. З інгредієнтами і спеціями можна сміливо експериментувати. Замість лимона іноді використовують лайм. Рослинну олія замінюють оливковою або арахісовою. Але основним інгредієнтом залишається свіжий коріандр. Його пряний трохи різкуватий аромат зробить незабутнім будь-яку страву, до якої його подадуть. Соус добре поєднується з рибою, м'ясом і овочами, особливо якщо ті приготовлені на грилі або на пару. Крім цього, соус можна використовувати як маринад, особливо для морепродуктів.
Інгредієнти
Коріандр свіжий
1 пучок
Лимонний сік
50 мл.
Оливкова олія
100 мл.
Соус чилі
1 ст. л.
Мед
2 ч. л.
Часник
2 зубчики
Цедра лимона
1 ст. л.
Cіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Етапи приготування
01
Свіжий коріандр промити під водою, а потім обірвати листя від стебел.
02
Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
03
З половинки лимона зняти цедру, а потім видавити з нього сік.
04
Всі інгредієнти скласти в чашу для блендера і перебити все в однорідне пюре.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів