Паелья з морепродуктами - Image

Паелья з морепродуктами

1

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Паелья - це заморський іспанський плов. Асорті морепродуктів: креветки, кальмари, мідії і риба. Зберегти інтригу вам вдасться від початку і до кінця готування: по черзі підключаючи до процесу кожен морський інгредієнт, а наприкінці залити рис з відвару креветок і соком черепашок. У іспанців існує традиція - готувати страву щонеділі, і збираючись всією сім'єю ласувати прекрасним обідом. Дуже тремтливо ​​вони відносяться до паельї ще з 18 століття. Тоді й не підозрювали, що саме їх морський делікатес незабаром стане символом країни, їх візитною карткою і традиційною їжею. На обідньому столі ця страва створює відчуття свята та екзотики, і чесно кажучи, не є частим гостем у повсякденному житті українців.

Продукти для рецепту

Рис пропарений
46.10 - 72.40

Рис пропарений

за 1 кг

Інгредієнти

Рис пропарений

500 г.

Філе риби запечене під сиром

250 г.

Креветки 90/120

12 шт.

Мідії пікантні

12 шт.

Восьминіг відбитий свіжоморожений

12 шт.

Кальмар туби свіжоморожені

200 г.

Цибуля

1 шт.

Часник

1 зуб.

Паприка Kotanyi червоний солодкий перець 35г

1/2 шт.

Морква

1 шт.

Селера стебло

1 стебло

Горошок зелений Верес 210г

100 г.

Орегано Auchan 20г

1/2 ч. л.

Бульйон Еко Велика ложка грибний 11г

1 л.

Петрушка 70г

пучок

Шафран Kotanyi натуральний 12г

щіпка

Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л

150 мл.

Помідор

3 шт.

Етапи приготування

01

Філе білої риби нарізати невеликими шматочками. Обсмажити до утворення рум'яної скоринки. Відставити і перейти до креветок.

02

Креветки розділити на 2 частини: одна - очищена, інша - неочищена (видаляються тільки кишки). Другу частину (неочищену) обсмажити на оливковій олії до рожевого кольору.

03

Приготувати відвар. Панцирі і голови "очищених" креветок обсмажити на вершковому маслі, залити 350 мл. води. Уварити. Після - процідити. Креветковий відвар готовий!

04

Наступний на черзі кальмар. Очищені від шкірки кальмари обсмажити.

05

Перейти до мідій і інших ракушок. Їх помістити в каструлю. Нагріти. Залишити під кришкою.

06

Підготувати цибулю, червоний перець, часник, селеру, моркву і помідори. Спасерувати на олії цибулю, перець, а потім часник. Потім додати моркву і селеру, нарізані як і усі овочі - кубиками. В останню чергу підкинути помідори (без шкірки і насіння). Перемішати. Пасерувати 3 хвилини.

07

Коли овочі будуть готові, насипати до них рис. Обсмажити пару хвилин і додати горошок. Приправити орегано (материнкою).

08

У бульйон додати шафран. Дати розчинитися. Залити рис сумішшю із бульйону і креветкового відвару. А також в суміш можна додати сік ракушок, який вони виділили, настоюючись у каструлі. Готувати рис на сильному вогні 5 хвилин.

09

Викласти на рис рибу (раніше підготовлену), кальмари, креветки. На слабкому вогні варити ще 15 хвилин.

10

На поверхню паельї викласти креветки обсмажені (неочищені, в панцирі) і половинки ракушок. Готувати пару хвилин. Потім вимкнувши вогонь, дати настоятися 10 хвилин.

11

Подавати в сковороді, присипавши петрушкою. Паелья готова!

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Сібас, запечений у фользі

Сібас, запечений у фользі

2

30 хв

Останні додані рецепти