
Паелья з морепродуктами
1
Паелья - це заморський іспанський плов. Асорті морепродуктів: креветки, кальмари, мідії і риба. Зберегти інтригу вам вдасться від початку і до кінця готування: по черзі підключаючи до процесу кожен морський інгредієнт, а наприкінці залити рис з відвару креветок і соком черепашок. У іспанців існує традиція - готувати страву щонеділі, і збираючись всією сім'єю ласувати прекрасним обідом. Дуже тремтливо вони відносяться до паельї ще з 18 століття. Тоді й не підозрювали, що саме їх морський делікатес незабаром стане символом країни, їх візитною карткою і традиційною їжею. На обідньому столі ця страва створює відчуття свята та екзотики, і чесно кажучи, не є частим гостем у повсякденному житті українців.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Рис пропарений
500 г.
Філе риби запечене під сиром
250 г.
Креветки 90/120
12 шт.
Мідії пікантні
12 шт.
Восьминіг відбитий свіжоморожений
12 шт.
Кальмар туби свіжоморожені
200 г.
Цибуля
1 шт.
Часник
1 зуб.
Паприка Kotanyi червоний солодкий перець 35г
1/2 шт.
Морква
1 шт.
Селера стебло
1 стебло
Горошок зелений Верес 210г
100 г.
Орегано Auchan 20г
1/2 ч. л.
Бульйон Еко Велика ложка грибний 11г
1 л.
Петрушка 70г
пучок
Шафран Kotanyi натуральний 12г
щіпка
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
150 мл.
Помідор
3 шт.
Етапи приготування
01
Філе білої риби нарізати невеликими шматочками. Обсмажити до утворення рум'яної скоринки. Відставити і перейти до креветок.
02
Креветки розділити на 2 частини: одна - очищена, інша - неочищена (видаляються тільки кишки). Другу частину (неочищену) обсмажити на оливковій олії до рожевого кольору.
03
Приготувати відвар. Панцирі і голови "очищених" креветок обсмажити на вершковому маслі, залити 350 мл. води. Уварити. Після - процідити. Креветковий відвар готовий!
04
Наступний на черзі кальмар. Очищені від шкірки кальмари обсмажити.
05
Перейти до мідій і інших ракушок. Їх помістити в каструлю. Нагріти. Залишити під кришкою.
06
Підготувати цибулю, червоний перець, часник, селеру, моркву і помідори. Спасерувати на олії цибулю, перець, а потім часник. Потім додати моркву і селеру, нарізані як і усі овочі - кубиками. В останню чергу підкинути помідори (без шкірки і насіння). Перемішати. Пасерувати 3 хвилини.
07
Коли овочі будуть готові, насипати до них рис. Обсмажити пару хвилин і додати горошок. Приправити орегано (материнкою).
08
У бульйон додати шафран. Дати розчинитися. Залити рис сумішшю із бульйону і креветкового відвару. А також в суміш можна додати сік ракушок, який вони виділили, настоюючись у каструлі. Готувати рис на сильному вогні 5 хвилин.
09
Викласти на рис рибу (раніше підготовлену), кальмари, креветки. На слабкому вогні варити ще 15 хвилин.
10
На поверхню паельї викласти креветки обсмажені (неочищені, в панцирі) і половинки ракушок. Готувати пару хвилин. Потім вимкнувши вогонь, дати настоятися 10 хвилин.
11
Подавати в сковороді, присипавши петрушкою. Паелья готова!
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів