 (1).png)
new
Панкейки на молоці
Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт панкейків на молоці, то вас чекає справжній смаколик! Завдяки правильному співвідношенню молока та борошна, панкейки набувають ніжної консистенції, що розтане у роті з кожним шматочком. Їхня золотиста скоринка не лише додає смаку, а й вигляду, як в найкращих кафе. Універсальність панкейків дозволяє експериментувати з начинками: будь-то солодкі варення або ж солоні сири — вони всюди доречні.
Варіації
Додайте ванільний цукор для ароматності.
Частину молока можна замінити на кефір для приємної кислинки.
Спробуйте додати терте яблуко або банан в тісто.
Експериментуйте з борошном: гречане або вівсяне створять нові відтінки смаку.
Секрети ніжності та смаку
Не перемішуйте тісто занадто довго, щоб уникнути жорсткості.
Дайте тісту відстоятися 10-15 хвилин перед випіканням.
Використовуйте молоко кімнатної температури для приготування.
Додавати розтоплене масло слід в останню чергу.
Поради щодо інгредієнтів
Борошно просійте: це надасть легкості вашим панкейкам.
Яйця кімнатної температури зроблять тісто пишнішим.
Молоко з жирністю 2,5-3,2% підійде ідеально.
Цукор можна замінити медом або кленовим сиропом для різноманітності смаків.
Дрібні кулінарні нюанси
Перший панкейк може вийти неідеальним — це нормально.
Сковороду обов'язково розігрійте, але не перегрівайте.
Консистенція тіста має бути, як рідка сметана.
Перевертайте панкейк, як тільки з'являться бульбашки на його поверхні.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Молоко Галичина пастеризоване 2,5% 870г
500мл
Борошно Galeks-Agro пшеничне органічне вищий гатунок 1кг
200г
Яйця курячі Квочка Premium С0 10шт
2шт
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
2 ст. л.
Сіль Salute di Mare морська натуральна харчова помел №0 600г
0.5 ч. л.
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
30г
Олія соняшникова Олейна Пресова рафінована 500мл
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Підготовка інгредієнтів — Розтопіть вершкове масло і дайте йому трохи охолонути. Яйця та молоко витягніть з холодильника заздалегідь, щоб вони набули кімнатної температури. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Масло розтоплене, інгредієнти кімнатної температури.
02
Приготування тіста — У великій мисці збийте яйця з цукром та сіллю. Поступово влийте молоко, постійно помішуючи. Просійте борошно і додайте його частинами, ретельно вимішуючи до однорідності. ⏱ 8 хв. Орієнтир: Тісто однорідне, без грудочок, консистенції рідкої сметани.
03
Додавання масла — Влийте розтоплене вершкове масло в тісто і добре перемішайте. Дайте тісту відстоятися 10-15 хвилин. ⏱ 12 хв. Орієнтир: Тісто гладеньке, злегка загусло після відстоювання.
04
Випікання панкейків — Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть олією. Набирайте тісто половником і рівномірно розподіляйте по сковороді. Смажте до появи бульбашок на поверхні, потім переверніть. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Панкейки золотисті з обох боків, легко відходять від сковороди.
05
Порада: Готові панкейки складайте стопкою на тарілці і накрийте рушником, щоб вони залишалися теплими. Подавайте з медом, варенням, свіжими ягодами або сметаною.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів