Панкейки на молоці - Image

new

Панкейки на молоці

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт панкейків на молоці, то вас чекає справжній смаколик! Завдяки правильному співвідношенню молока та борошна, панкейки набувають ніжної консистенції, що розтане у роті з кожним шматочком. Їхня золотиста скоринка не лише додає смаку, а й вигляду, як в найкращих кафе. Універсальність панкейків дозволяє експериментувати з начинками: будь-то солодкі варення або ж солоні сири — вони всюди доречні.


Варіації

Додайте ванільний цукор для ароматності.

Частину молока можна замінити на кефір для приємної кислинки.

Спробуйте додати терте яблуко або банан в тісто.

Експериментуйте з борошном: гречане або вівсяне створять нові відтінки смаку.


Секрети ніжності та смаку

Не перемішуйте тісто занадто довго, щоб уникнути жорсткості.

Дайте тісту відстоятися 10-15 хвилин перед випіканням.

Використовуйте молоко кімнатної температури для приготування.

Додавати розтоплене масло слід в останню чергу.


Поради щодо інгредієнтів

Борошно просійте: це надасть легкості вашим панкейкам.

Яйця кімнатної температури зроблять тісто пишнішим.

Молоко з жирністю 2,5-3,2% підійде ідеально.

Цукор можна замінити медом або кленовим сиропом для різноманітності смаків.


Дрібні кулінарні нюанси

Перший панкейк може вийти неідеальним — це нормально.

Сковороду обов'язково розігрійте, але не перегрівайте.

Консистенція тіста має бути, як рідка сметана.

Перевертайте панкейк, як тільки з'являться бульбашки на його поверхні.

Продукти для рецепту

Молоко Галичина пастеризоване 2,5% 870г
46.90 - 65.00

Молоко Галичина пастеризоване 2,5% 870г

870 г

Інгредієнти

Молоко Галичина пастеризоване 2,5% 870г

500мл

Борошно Galeks-Agro пшеничне органічне вищий гатунок 1кг

200г

Яйця курячі Квочка Premium С0 10шт

2шт

Цукор Хуторок білий кристалічний 800г

2 ст. л.

Сіль Salute di Mare морська натуральна харчова помел №0 600г

0.5 ч. л.

Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г

30г

Олія соняшникова Олейна Пресова рафінована 500мл

2 ст. л.

Етапи приготування

01

Підготовка інгредієнтів — Розтопіть вершкове масло і дайте йому трохи охолонути. Яйця та молоко витягніть з холодильника заздалегідь, щоб вони набули кімнатної температури. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Масло розтоплене, інгредієнти кімнатної температури.

02

Приготування тіста — У великій мисці збийте яйця з цукром та сіллю. Поступово влийте молоко, постійно помішуючи. Просійте борошно і додайте його частинами, ретельно вимішуючи до однорідності. ⏱ 8 хв. Орієнтир: Тісто однорідне, без грудочок, консистенції рідкої сметани.

03

Додавання масла — Влийте розтоплене вершкове масло в тісто і добре перемішайте. Дайте тісту відстоятися 10-15 хвилин. ⏱ 12 хв. Орієнтир: Тісто гладеньке, злегка загусло після відстоювання.

04

Випікання панкейків — Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть олією. Набирайте тісто половником і рівномірно розподіляйте по сковороді. Смажте до появи бульбашок на поверхні, потім переверніть. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Панкейки золотисті з обох боків, легко відходять від сковороди.

05

Порада: Готові панкейки складайте стопкою на тарілці і накрийте рушником, щоб вони залишалися теплими. Подавайте з медом, варенням, свіжими ягодами або сметаною.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Млинці з сиром

Млинці з сиром

60

1 год