Паска сирна - Image

Паска сирна

Кількість порцій: 4Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Сирна паска є таким же традиційним блюдом Великодня, як і паска з тіста з фарбованими яйцями. Є 2 способи її приготування: гарячий і холодний. У даному рецепті всі компоненти використовуються без нагрівання, вони просто перетираються до однорідної маси. Сир краще брати домашній, жирний, сметану - густу, некислу. Щоб сир вийшов ніжним і повітряним, рекомендується скористатися міксером. У паску за бажанням можна покласти не тільки курагу, але і родзинки, цукати, корицю, ванілін і т.д. Для приготування традиційної сирної паски використовується дерев'яна або пластмасова пасочниця у вигляді чотиригранної піраміди, яка уособлює Голгофу.

Інгредієнти

Домашній сир

200 г.

Сметана

200 мл.

Цукор

за смаком

Ванілін

за смаком

Мед

за смаком

Сухофрукти

за смаком

Ряжанка

100 мл.

Етапи приготування

01

Влити 1 ст. води в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, висипати курагу, проварити 5 хвилин. Витягнути курагу, перекласти в чашу блендера, додати туди ж горіхи, подрібнити.

02

У мисці змішати сир, цукор, суміш з блендера, вилити ряжанку і сметану, перемішати до стану густого тіста. Додати мед, перемішати.

03

Викласти у форму для паски сирну суміш, прибрати на 12 годин у холодильник.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Паска сирна – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua