 (1).png)
Паска шоколадна
1
На хвилях автентичності несе наші традиції головна страва великоднього столу - дивовижна паска, цього разу у шоколадному виконанні. Українська культура любить оригінальність, і тепер улюблена всім великодня випічка набирає нових смакових барв, завдяки какао та шматочкам шоколаду. Поєднуючи незмінну класику з шоколадним ароматом, цей рецепт знайомить зі смаком свят, в які хочеться повертатися знову і знову.
Традиційна українська паска завжди була символом великодніх святкових столів, а сам спосіб приготування часто передається з покоління в покоління. Тепер, з легким дотиком какао, ця паска стає частиною сучасної кулінарної культури, не втрачаючи своєї духовної та культурної значущості.
Варіації
-Можна додати шоколадні краплі або тертий шоколад у тісто.
-Варіант з какао-порошком замість частини борошна.
-Глазур з білого шоколаду замість традиційної білкової.
Секрети ніжності та смаку
-Дріжджі слід розводити у теплому молоці з цукром для кращої активації.
-Масло використовувати кімнатної температури, щоб тісто було легким у замісі.
-Еластичність тіста досягається, коли воно не липне до рук і доволі м’яке на дотик.
Поради щодо інгредієнтів
-Для насиченого смаку оберіть якісний какао-порошок без цукру.
-Яйця перед приготуванням бажано тримати при кімнатній температурі.
-Молоко підігріти до температури 37-40°C для оптимальної активації дріжджів.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг
500 г
Молоко Ферма ультрапастеризоване 2,5% 900г
200 мл
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
150 г
Масло Яготинське Екстра солодковершкове 82,5% 180г
120 г
Яйця курячі Свіжак С0 10шт
3 шт.
Дріжджі Dr.Oetker сухі швидкодіючі 7г
7 г
Какао-порошок Мрія Classic 100г
30 г
Сіль кухонна харчова 1кг
1 ч.л.
Цукор ванільний Эко 10г
1 ч.л.
Родзинки Нектар 80г
80 г
Шоколад чорний Корона 56% 85г
50 г
Етапи приготування
01
Підготовка опари - Розвести дріжджі у теплому молоці з 2 ст. л. цукру, залишити на 10 хвилин. ⏱ 10 хв. Орієнтир: поява піни на поверхні.
02
Змішування сухих інгредієнтів - Просіяти борошно з какао-порошком і сіллю у великій мисці. ⏱ 5 хв. Орієнтир: однорідна суміш без грудочок.
03
Приготування тіста - Додати опару, збиті яйця, м'яке масло, решту цукру та ванілін, замісити тісто. ⏱ 15 хв. Орієнтир: еластичне тісто, що не липне до рук.
04
Додавання начинки - Вмішати родзинки та дрібно нарізаний шоколад у тісто. ⏱ 5 хв. Орієнтир: рівномірний розподіл по тісту.
05
Перше підходження - Помістити тісто у змащену миску, накрити рушником, залишити в теплому місці. ⏱ 90 хв. Орієнтир: збільшення в об'ємі вдвічі.
06
Формування - Обім'яти тісто, сформувати кулю, помістити у форму для паски. ⏱ 10 хв. Орієнтир: гладка поверхня тіста.
07
Друге підходження - Залишити в формі для повторного підходження. ⏱ 60 хв. Орієнтир: тісто піднялося до країв форми.
08
Випікання - Випікати у розігрітій до 180°C духовці. ⏱ 45 хв. Орієнтир: золотистий колір і глухий звук при постукуванні.
09
Порада: Готову паску охолоджувати поступово, не виймаючи відразу з духовки. Можна прикрасити білковою глазур'ю з какао або розтопленим шоколадом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів











 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)