 (1).png)
new
Паска шоколадна
На хвилях автентичності несе наші традиції головна страва великоднього столу - дивовижна паска, цього разу у шоколадному виконанні. Українська культура любить оригінальність, і тепер улюблена всім великодня випічка набирає нових смакових барв, завдяки какао та шматочкам шоколаду. Поєднуючи незмінну класику з шоколадним ароматом, цей рецепт знайомить зі смаком свят, в які хочеться повертатися знову і знову.
Традиційна українська паска завжди була символом великодніх святкових столів, а сам спосіб приготування часто передається з покоління в покоління. Тепер, з легким дотиком какао, ця паска стає частиною сучасної кулінарної культури, не втрачаючи своєї духовної та культурної значущості.
Варіації
-Можна додати шоколадні краплі або тертий шоколад у тісто.
-Варіант з какао-порошком замість частини борошна.
-Глазур з білого шоколаду замість традиційної білкової.
Секрети ніжності та смаку
-Дріжджі слід розводити у теплому молоці з цукром для кращої активації.
-Масло використовувати кімнатної температури, щоб тісто було легким у замісі.
-Еластичність тіста досягається, коли воно не липне до рук і доволі м’яке на дотик.
Поради щодо інгредієнтів
-Для насиченого смаку оберіть якісний какао-порошок без цукру.
-Яйця перед приготуванням бажано тримати при кімнатній температурі.
-Молоко підігріти до температури 37-40°C для оптимальної активації дріжджів.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг
500 г
Молоко Ферма ультрапастеризоване 2,5% 900г
200 мл
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
150 г
Масло Яготинське Екстра солодковершкове 82,5% 180г
120 г
Яйця курячі Свіжак С0 10шт
3 шт.
Дріжджі Dr.Oetker сухі швидкодіючі 7г
7 г
Какао-порошок Мрія Classic 100г
30 г
Сіль кухонна харчова 1кг
1 ч.л.
Цукор ванільний Эко 10г
1 ч.л.
Родзинки Нектар 80г
80 г
Шоколад чорний Корона 56% 85г
50 г
Етапи приготування
01
Підготовка опари - Розвести дріжджі у теплому молоці з 2 ст. л. цукру, залишити на 10 хвилин. ⏱ 10 хв. Орієнтир: поява піни на поверхні.
02
Змішування сухих інгредієнтів - Просіяти борошно з какао-порошком і сіллю у великій мисці. ⏱ 5 хв. Орієнтир: однорідна суміш без грудочок.
03
Приготування тіста - Додати опару, збиті яйця, м'яке масло, решту цукру та ванілін, замісити тісто. ⏱ 15 хв. Орієнтир: еластичне тісто, що не липне до рук.
04
Додавання начинки - Вмішати родзинки та дрібно нарізаний шоколад у тісто. ⏱ 5 хв. Орієнтир: рівномірний розподіл по тісту.
05
Перше підходження - Помістити тісто у змащену миску, накрити рушником, залишити в теплому місці. ⏱ 90 хв. Орієнтир: збільшення в об'ємі вдвічі.
06
Формування - Обім'яти тісто, сформувати кулю, помістити у форму для паски. ⏱ 10 хв. Орієнтир: гладка поверхня тіста.
07
Друге підходження - Залишити в формі для повторного підходження. ⏱ 60 хв. Орієнтир: тісто піднялося до країв форми.
08
Випікання - Випікати у розігрітій до 180°C духовці. ⏱ 45 хв. Орієнтир: золотистий колір і глухий звук при постукуванні.
09
Порада: Готову паску охолоджувати поступово, не виймаючи відразу з духовки. Можна прикрасити білковою глазур'ю з какао або розтопленим шоколадом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів