Паска шоколадна - Image

new

Паска шоколадна

Кількість порцій: 12Час приготування: 4 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

На хвилях автентичності несе наші традиції головна страва великоднього столу - дивовижна паска, цього разу у шоколадному виконанні. Українська культура любить оригінальність, і тепер улюблена всім великодня випічка набирає нових смакових барв, завдяки какао та шматочкам шоколаду. Поєднуючи незмінну класику з шоколадним ароматом, цей рецепт знайомить зі смаком свят, в які хочеться повертатися знову і знову.

Традиційна українська паска завжди була символом великодніх святкових столів, а сам спосіб приготування часто передається з покоління в покоління. Тепер, з легким дотиком какао, ця паска стає частиною сучасної кулінарної культури, не втрачаючи своєї духовної та культурної значущості.


Варіації

-Можна додати шоколадні краплі або тертий шоколад у тісто.

-Варіант з какао-порошком замість частини борошна.

-Глазур з білого шоколаду замість традиційної білкової.

Секрети ніжності та смаку

-Дріжджі слід розводити у теплому молоці з цукром для кращої активації.

-Масло використовувати кімнатної температури, щоб тісто було легким у замісі.

-Еластичність тіста досягається, коли воно не липне до рук і доволі м’яке на дотик.

Поради щодо інгредієнтів

-Для насиченого смаку оберіть якісний какао-порошок без цукру.

-Яйця перед приготуванням бажано тримати при кімнатній температурі.

-Молоко підігріти до температури 37-40°C для оптимальної активації дріжджів.


Продукти для рецепту

Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг
28.90

Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг

500 г

Молоко Ферма ультрапастеризоване 2,5% 900г

200 мл

Цукор Хуторок білий кристалічний 800г

150 г

Масло Яготинське Екстра солодковершкове 82,5% 180г

120 г

Яйця курячі Свіжак С0 10шт

3 шт.

Дріжджі Dr.Oetker сухі швидкодіючі 7г

7 г

Какао-порошок Мрія Classic 100г

30 г

Сіль кухонна харчова 1кг

1 ч.л.

Цукор ванільний Эко 10г

1 ч.л.

Родзинки Нектар 80г

80 г

Шоколад чорний Корона 56% 85г

50 г

Етапи приготування

01

Підготовка опари - Розвести дріжджі у теплому молоці з 2 ст. л. цукру, залишити на 10 хвилин. ⏱ 10 хв. Орієнтир: поява піни на поверхні.

02

Змішування сухих інгредієнтів - Просіяти борошно з какао-порошком і сіллю у великій мисці. ⏱ 5 хв. Орієнтир: однорідна суміш без грудочок.

03

Приготування тіста - Додати опару, збиті яйця, м'яке масло, решту цукру та ванілін, замісити тісто. ⏱ 15 хв. Орієнтир: еластичне тісто, що не липне до рук.

04

Додавання начинки - Вмішати родзинки та дрібно нарізаний шоколад у тісто. ⏱ 5 хв. Орієнтир: рівномірний розподіл по тісту.

05

Перше підходження - Помістити тісто у змащену миску, накрити рушником, залишити в теплому місці. ⏱ 90 хв. Орієнтир: збільшення в об'ємі вдвічі.

06

Формування - Обім'яти тісто, сформувати кулю, помістити у форму для паски. ⏱ 10 хв. Орієнтир: гладка поверхня тіста.

07

Друге підходження - Залишити в формі для повторного підходження. ⏱ 60 хв. Орієнтир: тісто піднялося до країв форми.

08

Випікання - Випікати у розігрітій до 180°C духовці. ⏱ 45 хв. Орієнтир: золотистий колір і глухий звук при постукуванні.

09

Порада: Готову паску охолоджувати поступово, не виймаючи відразу з духовки. Можна прикрасити білковою глазур'ю з какао або розтопленим шоколадом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Млинці з сиром

Млинці з сиром

60

1 год