.png)
new
Паска з родзинками
2
Паска з родзинками – солодкий аромат домашнього затишку
Жодне весняне свято не обходиться без справжньої домашньої паски. Її золотиста скоринка, пухке тісто та солодкі вкраплення родзинок наповнюють дім ароматом радості. Це не просто випічка – це традиція, яку передають із покоління в покоління. Паска з родзинками виходить ніжною, ароматною та повітряною, а кожен шматочок буквально тане в роті.
Варіації та ідеї
Класичний варіант можна урізноманітнити, додавши ваніль, лимонну цедру або жменьку горіхів. Для більш насиченого смаку додайте трохи вершків або сметани. А якщо хочете зробити паску ще святковішою – прикрасьте її глазур’ю та посипкою.
Секрети пухкості та смаку
Головне правило – теплі інгредієнти та терпіння. Не поспішайте: тісто має добре піднятися двічі, щоб стати по-справжньому м’яким і повітряним. Родзинки краще заздалегідь замочити у теплій воді або ромі — так вони стануть соковитими й ароматними. А для ніжної структури тіста додайте трохи вершкового масла та не пересипайте борошно під час замішування.
Кулінарні нюанси
Використовуйте якісні дріжджі — від них залежить, чи підніметься паска. Перевіряйте готовність шпажкою, а щоб верх не підгорів, накрийте форму фольгою в останні 10 хвилин випікання.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Молоко Молокія 2,5% 870г
250 мл
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
7 г
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
150 г
Борошно пшеничне Краще вищиц сорт 1,8кг
500 г
Масло Галичина Екстра солодковершкове 82,5% 180г
100 г
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
3 шт
Сіль Pripravka гімалайська рожева 200г
½ ч. л.
Цукор ванільний Мрія 10г
10 г
Родзинки Almond світлі 150г
120 г
Лимон
цедра – 1 ч. л.
Олія соняшникова Олейна Пресова рафінована 500мл
1 ст. л.
Яйце куряче столове С1 1шт
для змащування – 1 шт.
Етапи приготування
01
Приготуйте опару. У мисці з’єднайте тепле молоко, дріжджі та 1 ст. л. цукру. Додайте 2 ст. л. борошна й перемішайте. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 15–20 хвилин до появи піни.
02
Підготуйте тісто. В окремій мисці збийте яйця з цукром і ванільним цукром. Влийте розтоплене вершкове масло, додайте сіль, лимонну цедру та опару. Поступово всипайте борошно й замісіть м’яке, еластичне тісто.
03
Додайте родзинки. Замочіть родзинки у теплій воді на 10 хвилин, обсушіть і втрусіть у тісто.
04
Перше вистоювання. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 1–1,5 години, поки тісто збільшиться в об’ємі вдвічі.
05
Формування паски. Викладіть тісто у змащену маслом форму, заповнивши її на ⅔. Залиште ще на 30–40 хвилин, щоб тісто знову піднялося.
06
Випікання. Змастіть верх збитим яйцем. Випікайте при 180°C приблизно 35–40 хвилин, поки верх не стане золотистим. Якщо скоринка темніє занадто швидко — накрийте фольгою.
07
Охолодження та прикрашання. Остудіть паску на решітці. За бажанням прикрасьте білковою глазур’ю та кольоровою посипкою.
08
Порада Щоб родзинки не осідали на дно, обваляйте їх перед додаванням у тісто в невеликій кількості борошна. А для більш насиченого аромату спробуйте замочити їх не у воді, а в ромі або апельсиновому соці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів












 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)







 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)