
Печиво кантучі з мигдалем
Кантучі - це традиційне італійське сухе печиво, різновид печива біскоті, особливо популярний у Тоскані. "Біскоті" в перекладі з італійської означає "двічі запечене". Печиво дійсно випікають двічі: спочатку у вигляді ковбасок (або батона), а потім ковбаски ріжуть скибочками шириною приблизно 1,5 см і знову випікають. Виходить солодке, хрустке, легке печиво, можна сказати: печиво-сухарики. Його можна зберігати до 3-х місяців. Але повірте: кантучі зникнуть у Вас дуже швидко. За бажанням замість мигдалю можна використовувати інші горіхи, а також сухофрукти. Кантучі подають до кави, чаю або солодкого вина.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
280 г.
Цукор
130 г.
Розпушувач
1 ч. л.
Сіль
5 г.
Цукор ванільний
1 г.
Яйце куряче
4 шт.
Мигдаль
75 г.
Етапи приготування
01
Борошно, цукор, розпушувач і сіль змішати в мисці, зробити ямку в центрі маси. Три яйця збити з ванільним цукром, влити яєчну суміш у ямку. Всі інгредієнти перемішати, до однорідної маси.
02
Додати в загальну масу мигдаль, повторно перемішати. Масу розділити на чотири частини, кожну скачати в ковбаску.
03
Деко застелити пергаментним папером, змастити маслом, зверху викласти ковбаски з тіста, змастити зверху збитим яйцем. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 175°C протягом 15-20 хвилин.
04
Витягнути ковбаски з духовки, нарізати на часточки завтовшки 1,5 см. Повернути в духовку деко, випікати протягом 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів