
Пишний омлет з вершковим маслом на водяній бані
Омлет з яєць і молока - одне з найбільш простих страв у приготуванні. Це може бути згорнутий омлет, пишний омлет або приготований в духовці. Можна приготувати омлет в пароварці. У омлет додають і інші продукти - ковбасу, шинку, морепродукти, сири, овочі. Часто готують омлет з начинкою: її викладають на одну половинку омлету і накривають іншою - виходить пиріжок. Іноді вводять добавки в саму омлетную масу перед тим, як виливати її на сковороду. Для омлету зовсім не обов'язково змішувати яйця з молоком. Замість молока ще використовують воду, кефір, кисле молоко, сметану, вершки або бульйони. Іноді в омлет додають борошно, і тоді він виходить більш пишним.
Інгредієнти
Яйце куряче
5 шт.
Молоко
200 мл.
Сіль
0,5 ч. л.
Масло вершкове
50 г.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 200°С. Яйця вбити в миску, перемішати, при цьому не потрібно збивати, додати до них молоко і сіль.
02
Скляну форму для випікання змастити вершковим маслом, вилити в неї молочну суміш.
03
Скляну форму поставити в металеве деко із бортиками, налити в нього воду, рівень води має бути на половину скляної форми.
04
Поставити в духовку на 30 хвилин. Викласти зверху на омлет шматочки вершкового масла, поставити в духовку ще на 5 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів