
Повітряна шарлотка
1
Повітряна шарлотка — це ніжний і легкий пиріг, який буквально тане в роті. Секрет його легкості полягає в добре збитих яйцях і правильній текстурі тіста. Мінімум інгредієнтів, доступних на Zakaz.ua, і у вас вийде ароматна домашня випічка, яку легко приготувати навіть новачкові.
Порада
Щоб шарлотка вийшла ще більш ароматною, додайте в тісто трохи меленої кориці або мускатного горіха.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблуко Чемпіон
500г
Яйця курячі Ясенсвіт Справжні велетні 10шт
4шт
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
200г
Борошно пшеничне Novus цільнозернове 1кг
200г
Розпушувач тіста Dr.Oetker 10г
1.5 ч.л
Цукор ванільний Мрія 35г
10г
Сіль Наш Агро Млин кухонна 1кг
дрібка
Масло Organic Milk органічне солодковершкове екстра 82,6% 180г
15г
Етапи приготування
01
Підготуйте яблука (10 хвилин). Вимийте, очистіть і наріжте яблука тонкими часточками або кубиками.
02
Збийте яйця з цукром (8 хвилин). Яйця збивайте міксером із цукром і ванільним цукром до густої та пишної маси. Маса має збільшитися у 2-3 рази.
03
З'єднайте сухі інгредієнти (3 хвилини). Змішайте борошно, розпушувач і дрібку солі в окремій мисці.
04
Замісіть тісто (5 хвилин). Акуратно всипте борошняну суміш у яєчну масу, перемішуючи лопаткою знизу вгору, щоб зберегти легкість.
05
Підготуйте форму (2 хвилини). Змастіть форму вершковим маслом і викладіть частину яблук на дно.
06
Зберіть пиріг (3 хвилини). Залийте яблука тістом, зверху викладіть яблука, що залишилися.
07
Випікайте (30 хвилин). Поставте форму в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте до золотистої скоринки. Перевіряйте готовність шпажкою - вона має виходити сухою.
08
Охолодіть і подавайте (5 хвилин). Дайте пирогу трохи охолонути, вийміть із форми, наріжте і подавайте з чаєм або кавою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів