
Пряний марокканський суп із нутом
Таке чудове перше блюдо може завжди прикрасити й урізноманітнити будь-який сімейний обід. Адже воно багате корисними речовинами, так як приготовлене на основі турецького гороху нут, плоди якого володіють високим вмістом антиоксидантів, білка і важливих для людського організму мінералів, таких як залізо і кальцій. Також нут знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань, гіпертонії, інфаркту і уповільнює процеси старіння шкіри. Такий марокканський суп можна приготувати і на основі овочевого бульйону, тоді він підійде для вегетаріанців. Незважаючи на свою простоту, суп є насиченим, так як виходить досить пряним.
Інгредієнти
Оливкова олія
1 ст. л.
Середня цибулина
1 шт.
Стебло селери
2 шт.
Кумин
2 ч. л.
Мелений чорний перець
за смаком
М'ясний бульйон
600 мл.
Томати у власному соку
400 г.
Консервований нут
400 г.
Сік лимона
0,5 шт.
Часник
1 зубчик
Петрушка
за смаком
Етапи приготування
01
Нагріти олію і обсмажити порізану дрібно цибулю і селеру до м'якості, близько 10 хвилин.
02
Додати кумин і смажити ще хвилину.
03
На вогонь поставити бульйон. У киплячий бульйон додати цибулю, селеру, томати, нут, подрібнений часник і чорний перець, залишити кипіти 8 хвилин. Влити лимонний сік і варити ще 2 хвилини. Додати спеції за смаком, прикрасити зеленню, подавати з лавашем.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів