
Пшеничні млинці з соусом із чорносливу, волоських горіхів і апельсинового соку
У цьому рецепті головне не тісто, з якого випікають млинці, а соус з чорносливу, волоських горіхів і апельсинового соку, на приготування якого йде основний час. Чорнослив, що має найбільш яскравий смак з усіх сухофруктів, надає цьому соусу просто неповторний аромат. Улюблений багатьма чорнослив збагачує організм мінералами і вітамінами, активізує роботу шлунка, кишечника, підшлункової залози. Великий вміст вітамінів в чорносливі і волоських горіхах допомагає оптимізувати нормальну роботу організму, нормалізувати кислотно-лужний баланс. Для зручності подачі соус збивають у блендері до однорідної маси. Але в натуральному вигляді цей соус значно смачніше.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
150 г.
Молоко
400 мл.
Яйце куряче
2 шт.
Цукор
4 ст. л.
Масло вершкове
50 г.
Сіль
0,5 ч. л.
Чорнослив
100 г.
Горіхи волоські
50 г.
Апельсини
4 шт.
Олія рослинна
50 г.
Етапи приготування
01
Сіль, борошно, 2 ст. л. цукру, молоко і яйця змішати в мисці, ретельно перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.
02
Сковороду поставити на вогонь, покласти невеликий шматочок вершкового масла, як тільки масло розтопиться, перелити в окрему ємність, остудити масло, після - додати в миску до борошняної суміші. Замісити тісто, поставити в холодильник на 1 годину.
03
Змішати в мисці чорнослив і горіхи, влити вичавлений апельсиновий сік, всипати 2 ст. л. цукру. Поставити суміш на вогонь, тушкувати протягом 1 години на невеликому вогні.
04
Витягнути з холодильника тісто, поставити на вогонь сковороду, розігріти олію, спекти млинці. Подавати млинці з соусом, поливши ним зверху млинці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів