Пухкі сирники - Image

new

Пухкі сирники

Кількість порцій: 4Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Пухкі сирники — це справжнє приємне відкриття для кожного, хто любить смачний і ситний сніданок. У ніжній текстурі та золотистій скоринці цього десерту ховаються секрети кулінарної майстерності господинь. Чи не найважливіша "изюминка" пишних сирників — це мінімальна кількість борошна, завдяки чому текстура залишається легкою і повітряною. Кисломолочний сир, натертий крізь сито, надає сирникам ніжності, в той час як правильна техніка смажіння забезпечує рівномірне пропікання до самої серединки.


Варіації

З додаванням ванільного цукру або ванільного екстракту

З родзинками або дрібно нарізаними яблуками

З манною крупою замість частини борошна для пишності


Секрети ніжності та смаку

Сир має бути не занадто вологий, слід відцідити зайву сироватку

Яйце додається по одному і ретельно вимішується

Не переборщуйте з борошном, адже тісто має залишатися м'яким


Поради щодо інгредієнтів

Сир краще брати домашній 5-9% жирності

Яйця кімнатної температури краще змішуються

Цукор можна замінити медом для особливого смаку


Дрібні кулінарні нюанси

Формуємо сирники вологими руками, щоб не липли

Обов'язково обвалюємо їх в борошні перед смаженням

Подавати гарячими зі сметаною або варенням

Продукти для рецепту

Сир кисломолочний Простонаше 5% 300г
69.90 - 95.70

Сир кисломолочний Простонаше 5% 300г

300 г

Інгредієнти

Сир кисломолочний Простонаше 5% 300г

500г

Яйця курячі Ясенсвіт Молодильні С0 10шт

2шт

Цукор Ата Демерара тростинний 500г

3 ст. л.

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

4 ст. л.

Сіль Salute di Mare морська натуральна харчова помел №0 600г

0.5 ч. л.

Олія соняшникова Щедрий Дар рафінована дезодорована 500мл

50 мл

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

для паніровки — 100 г

Етапи приготування

01

Підготовка сиру — Кисломолочний сир протерти через дрібне сито або змолоти блендером до однорідної маси. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Маса стала однорідною без грудочок.

02

Приготування тіста — До сиру додати яйця, цукор, сіль та борошно. Ретельно вимішати до однорідності. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Тісто стало пластичним і не липне до рук.

03

Формування сирників — Вологими руками сформувати невеликі кульки, сплющити їх до товщини 1-1.5 см та обваляти в борошні. ⏱ 8 хв. Орієнтир: Сформовано 12-16 сирників рівного розміру.

04

Смаження — Розігріти олію на сковороді, викласти сирники і смажити по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому вогні. ⏱ 7 хв. Орієнтир: Сирники стали золотистими з обох боків і піднялися.

05

Порада: Готові сирники подавайте одразу гарячими зі сметаною, медом або домашнім варенням - так вони найсмачніші і найпишніші.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Сирники (простий рецепт)

Сирники (простий рецепт)

4

25 хв