 (1).png)
new
Рецепт бабусиного медового пирога
Ах, цей знаменитий медовик! Він схожий на солодке дитинство, проведене за столом з бабусею, яка вміла створити справжні кулінарні дива. Медовик - це класика українських десертів з ароматними медовими коржами та кремом. Його смак - від заспокійливого до захоплюючого, наче легкий акорд улюбленої пісні. Секрет чарівності медовика - у натуральному меді, що надає коржам особливу насолоду та аромат. Цей десерт стає ще кращим, коли постоїть хоча б день, даючи час кожному шару повністю насититися кремом, а смак - розкритися у повній мірі.
Варіації
- Медовик можна варіювати, додаючи горіхи між шарами крему для додаткової текстури.
- Замість традиційної сметани, спробуйте використовувати вершки зі згущеним молоком.
- Прикрасьте готовий витвір подрібненими медовими коржами чи карамеллю.
Секрети ніжності та смаку
- Коржі мають бути тонкими, не більше 3-4 мм.
- Тісто розкочуйте на пергаменті, щоб досягти рівномірної товщини.
- Важливо не пересушувати коржі, щоб вони залишалися м'якими всередині.
Поради щодо інгредієнтів
- Використовуйте натуральний рідкий мед без цукру.
- Сметана має містити не менше 20% жиру.
- Яйця та масло повинні бути кімнатної температури для кращого перемішування.
Дрібні кулінарні нюанси
- Гарячі коржі легше ріжуться та формуються у потрібну форму.
- Крем наноситься тонким рівномірним шаром.
- Готовий торт витримайте в холодильнику мінімум 4 години.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
100 г
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
100 г
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
100 г
Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт
2 шт.
Сода харчова НЗ 450г
2 ч.л.
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
400 г
Сметана Ферма 20% 300г
500 мл
Цукрова пудра Еко 150г
150 г
Цукор ванільний Мрія 10г
1 ч.л.
Етапи приготування
01
Приготування медової основи - у каструлі змішайте мед, цукор і масло. Нагрівайте на слабкому вогні до розчинення цукру. Зніміть з вогню та злегка охолодіть. ⏱ 10 хв. Орієнтир: маса стане однорідною і злегка загусне.
02
Додавання яєць і соди - до теплої медової маси додайте яйця по одному, добре перемішуючи. Всипте соду і перемішайте до появи піни. ⏱ 5 хв. Орієнтир: маса збільшиться в об'ємі і стане світлішою.
03
Заміс тіста - поступово всипайте просіяне борошно, замішуючи м'яке еластичне тісто. Розділіть на 8 частин. ⏱ 15 хв. Орієнтир: тісто не липне до рук і легко розкочується.
04
Випікання коржів - кожну частину тонко розкатайте на пергаменті. Випікайте при 180°C по 3-4 хвилини. ⏱ 40 хв. Орієнтир: коржі золотисті по краях і пружні при доторканні.
05
Приготування крему - змішайте холодну сметану з цукровою пудрою і ванільним цукром. Збийте до густоти. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем тримає форму і не розтікається.
06
Збирання торта - промастіть кожен корж кремом, складіть торт, верх і боки також покрийте кремом. ⏱ 20 хв. Орієнтир: всі коржі рівномірно просочені кремом.
07
Охолодження - поставте торт у холодильник на мінімум 4 години, краще на ніч. ⏱ 240 хв. Орієнтир: торт добре тримає форму при нарізанні.
08
Порада: Медовик стає найсмачнішим через добу після приготування, коли коржі повністю просочаться кремом. Можна прикрасити подрібненими залишками коржів або медовими краплями.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів