Рецепт бабусиного медового пирога - Image

new

Рецепт бабусиного медового пирога

Кількість порцій: 10Час приготування: 8 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Ах, цей знаменитий медовик! Він схожий на солодке дитинство, проведене за столом з бабусею, яка вміла створити справжні кулінарні дива. Медовик - це класика українських десертів з ароматними медовими коржами та кремом. Його смак - від заспокійливого до захоплюючого, наче легкий акорд улюбленої пісні. Секрет чарівності медовика - у натуральному меді, що надає коржам особливу насолоду та аромат. Цей десерт стає ще кращим, коли постоїть хоча б день, даючи час кожному шару повністю насититися кремом, а смак - розкритися у повній мірі.


Варіації

  1. Медовик можна варіювати, додаючи горіхи між шарами крему для додаткової текстури.
  2. Замість традиційної сметани, спробуйте використовувати вершки зі згущеним молоком.
  3. Прикрасьте готовий витвір подрібненими медовими коржами чи карамеллю.

Секрети ніжності та смаку

  1. Коржі мають бути тонкими, не більше 3-4 мм.
  2. Тісто розкочуйте на пергаменті, щоб досягти рівномірної товщини.
  3. Важливо не пересушувати коржі, щоб вони залишалися м'якими всередині.

Поради щодо інгредієнтів

  1. Використовуйте натуральний рідкий мед без цукру.
  2. Сметана має містити не менше 20% жиру.
  3. Яйця та масло повинні бути кімнатної температури для кращого перемішування.

Дрібні кулінарні нюанси

  1. Гарячі коржі легше ріжуться та формуються у потрібну форму.
  2. Крем наноситься тонким рівномірним шаром.
  3. Готовий торт витримайте в холодильнику мінімум 4 години.

Продукти для рецепту

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
79.99

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

250 г

Інгредієнти

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

100 г

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг

100 г

Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г

100 г

Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт

2 шт.

Сода харчова НЗ 450г

2 ч.л.

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

400 г

Сметана Ферма 20% 300г

500 мл

Цукрова пудра Еко 150г

150 г

Цукор ванільний Мрія 10г

1 ч.л.

Етапи приготування

01

Приготування медової основи - у каструлі змішайте мед, цукор і масло. Нагрівайте на слабкому вогні до розчинення цукру. Зніміть з вогню та злегка охолодіть. ⏱ 10 хв. Орієнтир: маса стане однорідною і злегка загусне.

02

Додавання яєць і соди - до теплої медової маси додайте яйця по одному, добре перемішуючи. Всипте соду і перемішайте до появи піни. ⏱ 5 хв. Орієнтир: маса збільшиться в об'ємі і стане світлішою.

03

Заміс тіста - поступово всипайте просіяне борошно, замішуючи м'яке еластичне тісто. Розділіть на 8 частин. ⏱ 15 хв. Орієнтир: тісто не липне до рук і легко розкочується.

04

Випікання коржів - кожну частину тонко розкатайте на пергаменті. Випікайте при 180°C по 3-4 хвилини. ⏱ 40 хв. Орієнтир: коржі золотисті по краях і пружні при доторканні.

05

Приготування крему - змішайте холодну сметану з цукровою пудрою і ванільним цукром. Збийте до густоти. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем тримає форму і не розтікається.

06

Збирання торта - промастіть кожен корж кремом, складіть торт, верх і боки також покрийте кремом. ⏱ 20 хв. Орієнтир: всі коржі рівномірно просочені кремом.

07

Охолодження - поставте торт у холодильник на мінімум 4 години, краще на ніч. ⏱ 240 хв. Орієнтир: торт добре тримає форму при нарізанні.

08

Порада: Медовик стає найсмачнішим через добу після приготування, коли коржі повністю просочаться кремом. Можна прикрасити подрібненими залишками коржів або медовими краплями.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Курник з млинцями

Курник з млинцями

6

2 год