Різото з беконом і болгарським перцем - Image

Різото з беконом і болгарським перцем

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Різото - це традиційна страва італійської кухні. Головний інгредієнт цієї страви - рис. У цьому рецепті пропонується використовувати рис сорту Арборіо (круглий, багатий крохмалем рис). Його попередньо обсмажують на вершковому маслі з додаванням білого сухого вина. Після цього в рис поступово додають киплячий курячий бульйон і тушкують при постійному помішуванні. При цьому важливо наступну порцію бульйону додавати саме тоді, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію. Різото можна робити з самими різними добавками. У нашому рецепті це болгарський перець і бекон. Якщо готувати різото за всіма правилами, точно слідуючи рецепту, виходить смачна, ароматна страва кремової консистенції.

Інгредієнти

Курка

1 кг.

Рис Арборіо

300 г.

Морква

200 г.

Цибуля ріпчаста

350 г.

Біле сухе вино

150 мл.

Бекон

200 г.

Болгарський перець

200 г.

Пармезан

100 г.

Чорний перець горошком

6 шт.

Вершкове масло

4 ст. л.

Лавровий лист

2 шт.

Сушені спеції

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Етапи приготування

01

Для бульйону потрібно порізати на шматки курку. 200 г. цибулі і моркву нарізати великими шматками.

02

Скласти курку, моркву і цибулю в каструлю. Залити їх 2 літрами води, додати перець горошком і поставити під кришкою на вогонь. Варити близько години.

03

Потім додати сушені спеції, посолити за смаком і варити ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення додати лавровий лист.

04

Потім бульйон процідити і поставити 1,5 літра бульйону на повільний вогонь, щоб він не остигав.

05

Бекон дрібно нарізати.

06

Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.

07

Обсмажити бекон трохи, потім додати перець і смажити ще близько 10 хвилин.

08

Цибулю, що залишилася, очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці.

09

У каструлі розтопити 2 ст. л. масла, додати туди цибулю і трохи обсмажити, щоб цибуля стала м'якою.

10

Потім додати рис і обсмажити приблизно хвилину, постійно помішуючи.

11

Додати вино і смажити ще 2-3 хвилини, поки вино не випариться, постійно помішуючи.

12

Після цього поступово додавати трохи бульйону і давати йому ввібратися в рис, при цьому постійно перемішувати.

13

Коли бульйону залишиться близько половини, до рису додати бекон і перець. Потім знову продовжити додавати бульйон. Загалом, рис повинен готуватися 20 хв, і за цей час весь бульйон повинен бути використаний.

14

Наприкінці додати масло, що лишилося, сир, сіль (за смаком) і добре перемішати. Подавати слід гарячим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Різото з беконом і болгарським перцем – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua