
Різото з беконом і болгарським перцем
Різото - це традиційна страва італійської кухні. Головний інгредієнт цієї страви - рис. У цьому рецепті пропонується використовувати рис сорту Арборіо (круглий, багатий крохмалем рис). Його попередньо обсмажують на вершковому маслі з додаванням білого сухого вина. Після цього в рис поступово додають киплячий курячий бульйон і тушкують при постійному помішуванні. При цьому важливо наступну порцію бульйону додавати саме тоді, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію. Різото можна робити з самими різними добавками. У нашому рецепті це болгарський перець і бекон. Якщо готувати різото за всіма правилами, точно слідуючи рецепту, виходить смачна, ароматна страва кремової консистенції.
Інгредієнти
Курка
1 кг.
Рис Арборіо
300 г.
Морква
200 г.
Цибуля ріпчаста
350 г.
Біле сухе вино
150 мл.
Бекон
200 г.
Болгарський перець
200 г.
Пармезан
100 г.
Чорний перець горошком
6 шт.
Вершкове масло
4 ст. л.
Лавровий лист
2 шт.
Сушені спеції
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Для бульйону потрібно порізати на шматки курку. 200 г. цибулі і моркву нарізати великими шматками.
02
Скласти курку, моркву і цибулю в каструлю. Залити їх 2 літрами води, додати перець горошком і поставити під кришкою на вогонь. Варити близько години.
03
Потім додати сушені спеції, посолити за смаком і варити ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення додати лавровий лист.
04
Потім бульйон процідити і поставити 1,5 літра бульйону на повільний вогонь, щоб він не остигав.
05
Бекон дрібно нарізати.
06
Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.
07
Обсмажити бекон трохи, потім додати перець і смажити ще близько 10 хвилин.
08
Цибулю, що залишилася, очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці.
09
У каструлі розтопити 2 ст. л. масла, додати туди цибулю і трохи обсмажити, щоб цибуля стала м'якою.
10
Потім додати рис і обсмажити приблизно хвилину, постійно помішуючи.
11
Додати вино і смажити ще 2-3 хвилини, поки вино не випариться, постійно помішуючи.
12
Після цього поступово додавати трохи бульйону і давати йому ввібратися в рис, при цьому постійно перемішувати.
13
Коли бульйону залишиться близько половини, до рису додати бекон і перець. Потім знову продовжити додавати бульйон. Загалом, рис повинен готуватися 20 хв, і за цей час весь бульйон повинен бути використаний.
14
Наприкінці додати масло, що лишилося, сир, сіль (за смаком) і добре перемішати. Подавати слід гарячим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів