
Печеня чучвара (з пельменями)
Чучвара - це страва узбецької кухні. Являє собою пельмені. Але це не зовсім наші пельмені. У печеню чучвара до пельменів додається картопля, цибуля і помідори і все це тушкується. Страва дуже ситна, так як тут є і тісто, і фарш, і картопля. Тому ми б рекомендували її вживати на обід. Смак страви виходить розкішним і незвичайним. Пряний аромат страви буде витати на вашій кухні і зізве на обід всіх мешканців помешкання. Тому найголовніше побільше приготувати такої страви. Якщо пельмені вже наліплені, то страва готується не так вже й довго. В Узбекистані печеню чучвара подають зі столовим оцтом, прикрашають дрібно нарізаною зеленню. А також використовують соуси з помідорів, паприки і гострого стручкового перцю.
Інгредієнти
Картопля
7 шт.
Пельмені
0,5 кг.
Цибуля
2 шт.
Помідори
2 шт.
Петрушка
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Вода
200 мл.
Етапи приготування
01
Картоплю очистити, нарізати скибочками. Смажити 20 хвилин в соняшниковій олії.
02
Цибулю очистити, нарізати півкільцями, обсмажити. Помідори очистити від шкірки, нарізати часточками. Смажити з цибулею ще 2 хвилини.
03
У казан покласти картоплю, зверху цибулю з помідорами, а на них викласти пельмені. Посипати перцем, сіллю, петрушкою. Залити 200 мл. води, тушкувати 45 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів