Салат нісуаз з бобами - Image

Салат нісуаз з бобами

Кількість порцій: 6Час приготування: 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Салат Нісуаз - страва французької, прованської кухні. Базовими інгредієнтами цього салату є помідори, оливкова олія і часник, які складають основу провансальської кулінарії. Характерними інгредієнтами для класичного рецепту салата Нісуаз є тунець, анчоуси і маслини. Традиційний салат Нісуаз готується тільки із сирих овочів, лише тоді можна повною мірою насолодитися якістю продуктів. Часто в салат додають відварну картоплю або відварну стручкову квасолю. Легкий, смачний, освіжаючий салат Нісуаз може бути поданий в якості основної страви або як гарнір для рибних і м'ясних страв.

Інгредієнти

Боби

225 г.

Картопля

450 г.

Тунець консервований у власному соку

350 г.

Цибуля червона

1 шт.

Маслини

115 г.

Часник

10 г.

Цибуля-шалот

10 г.

Анчоуси

12 шт.

Сік лимонний

45 мл.

Оцет винний

50 мл.

Олія оливкова

225 мл.

Сіль

2 ч. л.

Перець чорний мелений

0,5 ч. л.

Салатне листя

1 пучок

Яйце куряче

6 шт.

Помідори

4 шт.

Етапи приготування

01

Боби необхідно попередньо на ніч замочити в холодній воді. Після чого відварити. Картоплю відварити в підсоленій воді.

02

У мисці змішати боби, нарізану картоплю, нарізану кільцями червону цибулю, нарізаний тунець і маслини. Обережно перемішати. Прибрати в холодильник на 4 години.

03

У мисці змішати подрібнену цибулю-шалот, анчоуси, влити лимонний сік, оцет і оливкову олію, збити вінчиком. Додати сіль і перець.

04

Викласти на тарілки салатне листя, скропити приготовленим соусом зверху, викласти зварені і нарізані яйця і помідори на листя салату. На помідори та яйця знову збризнути соусом. Суміш із тунця і овочів заправити соусом, що залишився, обережно перемішати, викласти зверху яєць і помідорів.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв