
Шарлотка на кефірі
1
Шарлотка на кефірі — це м'який і повітряний пиріг із ніжним смаком яблук і легкою кислинкою, яку надає кефір. Такий варіант особливо гарний, якщо хочеться отримати більш пишну і соковиту текстуру. Усі інгредієнти прості та доступні на Zakaz.ua, а результат потішить усю родину.
Порада
Для більш яскравого смаку можна додати в тісто чайну ложку кориці або мускатного горіха.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблуко Чемпіон
500г
Яйце куряче колір в асортименті С1 1шт
3шт
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
180г
Кефір Яготинський безлактозний 2,5% 750г
200мл
Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг
220г
Розпушувач тіста Добрик 15г
1.5ч.л
Цукор ванільний Мрія 35г
10г
Олія соняшниково-оливкова Кама рафінована 1л
50мл
Сіль Щедрі брати кам'яна 1,5кг
дрібка
Масло Яготинське Екстра солодковершкове 82,5% 180г
15г
Етапи приготування
01
Підготуйте яблука (10 хвилин). Вимийте, очистіть і наріжте скибочками або кубиками.
02
Змішайте рідкі інгредієнти (5 хвилин). У мисці збийте яйця з цукром до легкої піни, потім влийте кефір і рослинну олію, перемішайте.
03
З'єднайте сухі інгредієнти (3 хвилини). В окремій ємності змішайте борошно, розпушувач, ванільний цукор і дрібку солі.
04
Замісіть тісто (5 хвилин). Введіть суху суміш у рідку порціями, перемішуючи до однорідності. Тісто має вийти трохи густішим, ніж для оладок.
05
Підготуйте форму (2 хвилини). Змастіть форму вершковим маслом і викладіть частину яблук на дно.
06
Зберіть пиріг (3 хвилини). Вилийте тісто поверх яблук, потім зверху розкладіть яблука, що залишилися.
07
Випікайте (35-37 хвилин). Поставте в розігріту до 180 °C духовку і печіть до золотистої скоринки. Готовність перевірте шпажкою - вона має виходити сухою.
08
Охолодіть і подавайте (5 хвилин). Дайте пирогу трохи охолонути, вийміть із форми, наріжте порційно і подавайте.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів










 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)