
Шарлотка на кефірі
Шарлотка на кефірі — це м'який і повітряний пиріг із ніжним смаком яблук і легкою кислинкою, яку надає кефір. Такий варіант особливо гарний, якщо хочеться отримати більш пишну і соковиту текстуру. Усі інгредієнти прості та доступні на Zakaz.ua, а результат потішить усю родину.
Порада
Для більш яскравого смаку можна додати в тісто чайну ложку кориці або мускатного горіха.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблуко Чемпіон
500г
Яйце куряче колір в асортименті С1 1шт
3шт
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
180г
Кефір Яготинський безлактозний 2,5% 750г
200мл
Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг
220г
Розпушувач тіста Добрик 15г
1.5ч.л
Цукор ванільний Мрія 35г
10г
Олія соняшниково-оливкова Кама рафінована 1л
50мл
Сіль Щедрі брати кам'яна 1,5кг
дрібка
Масло Яготинське Екстра солодковершкове 82,5% 180г
15г
Етапи приготування
01
Підготуйте яблука (10 хвилин). Вимийте, очистіть і наріжте скибочками або кубиками.
02
Змішайте рідкі інгредієнти (5 хвилин). У мисці збийте яйця з цукром до легкої піни, потім влийте кефір і рослинну олію, перемішайте.
03
З'єднайте сухі інгредієнти (3 хвилини). В окремій ємності змішайте борошно, розпушувач, ванільний цукор і дрібку солі.
04
Замісіть тісто (5 хвилин). Введіть суху суміш у рідку порціями, перемішуючи до однорідності. Тісто має вийти трохи густішим, ніж для оладок.
05
Підготуйте форму (2 хвилини). Змастіть форму вершковим маслом і викладіть частину яблук на дно.
06
Зберіть пиріг (3 хвилини). Вилийте тісто поверх яблук, потім зверху розкладіть яблука, що залишилися.
07
Випікайте (35-37 хвилин). Поставте в розігріту до 180 °C духовку і печіть до золотистої скоринки. Готовність перевірте шпажкою - вона має виходити сухою.
08
Охолодіть і подавайте (5 хвилин). Дайте пирогу трохи охолонути, вийміть із форми, наріжте порційно і подавайте.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів