
Шарлотка з гарбузом
Шарлотка з гарбузом — це оригінальний варіант класичної шарлотки, в якому звичні яблука доповнюються солодким і соковитим гарбузом. Випічка виходить м'якою, ароматною та дуже яскравою на смак. Прості продукти, які легко замовити на Zakaz.ua, перетворюються на затишний домашній десерт.
Порада
Щоб смак був ще яскравішим, можна додати в тісто трохи кориці або меленого імбиру.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблуко Українське
300г
Гарбуз Хокайдо
300г
Яйця курячі Квочка XL відбірні СВ 10шт
3шт
Цукор-пісок
180г
Кефір Простонаше 2,5% 870г
200мл
Борошно пшеничне Novus вищого гатунку 1кг
230г
Розпушувач тіста Dr.Oetker 10г
1,5ч.л.
Цукор ванільний Мрія 10г
10г
Сіль Гарніша 1кг
дрібка
Олія соняшникова Чумак Домашня нерафінована 900мл
40мл
Масло Auchan Екстра солодковершкове 82,5% 200г
15г
Етапи приготування
01
Підготуйте яблука та гарбуз (12 хвилин). Яблука очистіть від серцевини та наріжте часточками. Гарбуз наріжте невеликими кубиками.
02
Змішайте рідкі інгредієнти (5 хвилин). У мисці збийте яйця з цукром до легкої піни. Додайте кефір і рослинну олію, перемішайте.
03
З'єднайте сухі інгредієнти (3 хвилини). В окремій ємності змішайте борошно, розпушувач, ванільний цукор і дрібку солі.
04
Замісіть тісто (5 хвилин). Поступово додавайте суху суміш у рідку, акуратно перемішуючи лопаткою до однорідності.
05
Підготуйте форму (2 хвилини). Змастіть форму вершковим маслом, за бажання застеліть дно пергаментом.
06
Зберіть пиріг (3 хвилини). Викладіть частину яблук і гарбуза на дно форми, залийте половиною тіста. Зверху розкладіть решту яблук з гарбузом і залийте тістом, що залишилося.
07
Випікайте (35-40 хвилин). Поставте форму в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте до золотистої скоринки. Перевіряйте готовність шпажкою — вона має виходити сухою.
08
Охолодіть і подавайте (5 хвилин). Дайте пирогу трохи охолонути, вийміть із форми, наріжте порційно і подавайте до чаю або кави.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів