.png)
new
Шоколадна паска
1
Шоколадна паска — це справжня знахідка для всіх ласунів, які обожнюють поєднання традиційної великодньої випічки з ніжними солодощами. Вона прокидає аромати какао, які огортають увесь дім затишком і святковим настроєм.
Ця випічка зберігає класичні нотки української паски, але додає сучасний шоколадний акцент, що підкорює серця навіть найвибагливіших гурманів. А хрустка скоринка і ніжний м'якуш роблять її ідеальною для особливих моментів з родиною.
Варіації шоколадної паски
Можна додати шоколадні краплі або горіхи для більшої текстури.
Замість какао використовувати розтоплений темний шоколад.
Прикрасити білою глазур'ю з шоколадними присипками.
Секрети ніжності та смаку
Тісто має бути еластичним та не липким після вимішування.
Обов'язково дати тісту добре підійти двічі для повітряності.
Не перепікати — м'якуш має залишатися вологим.
Поради щодо інгредієнтів
Використовувати якісне какао-порошок без цукру.
Родзинки попередньо замочити в теплій воді або ромі.
Молоко підігрівати до температури 37-40°C для активації дріжджів.
Дрібні кулінарні нюанси
Випікати при температурі 180°C перші 20 хвилин, потім знизити до 160°C.
Готовність перевіряти дерев’яною паличкою — вона має виходити суха.
Після випікання накрити рушником та дати повністю остигнути.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
500 г
Молоко Галичина пастеризоване 2,5% 870г
250 мл
Масло Ферма Шоколадне солодковершкове 62,5% 180г
100 г
Яйця курячі Ясенсвіт Молодильні С0 10шт
3 шт
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
100 г
Дріжджі Dr.Oetker сухі швидкодіючі 7г
7 г
Какао-порошок Dr.Oetker 50г
30 г
Родзинки Bakalland Джамбо 100г
100 г
Сіль Pripravka гімалайська рожева 200г
1 ч. л.
Цукор ванільний Dr.Oetker 8г
1 ч. л.
Етапи приготування
01
Підготовка опари — Розчинити дріжджі в теплому молоці з 1 ст.л. цукру, залишити на 10 хвилин до появи піни. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Поява активної піни на поверхні.
02
Приготування тіста — Змішати борошно, какао, цукор і сіль. Додати опару, розтоплене масло, яйця та ванільний цукор.
03
Замісити еластичне тісто. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Тісто не липне до рук і має гладку поверхню.
04
Перший підйом — Покласти тісто в змащену олією миску, накрити рушником і залишити в теплому місці. ⏱ 60 хв. Орієнтир: Тісто збільшилося вдвічі.
05
Додавання родзинок — Обм’яти тісто, додати попередньо замочені та обсушені родзинки, перемішати. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Родзинки рівномірно розподілені в тісті.
06
Другий підйом — Сформувати паски, покласти у форми, заповнивши на 1/3, дати підійти. ⏱ 45 хв. Орієнтир: Тісто заповнило форми на 2/3.
07
Випікання — Випікати в духовці при 180°С перші 20 хвилин, потім при 160°С ще 25-30 хвилин. ⏱ 50 хв. Орієнтир: Паска має золотисто-коричневий колір, дерев'яна паличка виходить суха.
08
Порада Готову паску охолодити повністю перед нарізанням, щоб зберегти форму та текстуру. Можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадною глазур’ю.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів










.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)











 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)