
Листкове бездріжджове тісто
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
2 ст.
Масло вершкове домашнє
150 г.
Вода негазована Аквуля 2л
0,5 ст.
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
1 шт.
Сіль Єгипет
на кінчику ножа
Горілка Хортиця Класична 40% 0,5л
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Масло перемішати з 3 столовими ложками борошна, сформувати з нього плаский прямокутник і охолодити.
02
Просіяти борошно в миску, зробити в середині лунку. Підлити в борошно воду, додати сіль, яєчний жовток і горілку. Замісити тісто.
03
Не вимішувати тісто дуже інтенсивно. Інтенсивне вимішування тіста викликає набухання клейковини борошна і тісто стає пластичним і еластичним, що у разі листкового тіста дуже небажано.
04
Для того щоб замішане тісто втратило придбану під час замісу пластичність, загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник, як мінімум на 30 хвилин.
05
Розкачати тісто в довгастий пласт, на середину його покласти підготовлене масло. Накрити масло харчовою плівкою і розкачати вздовж довгого зрізу тіста.
06
Зняти з масла харчову плівку і скласти тісто таким чином, щоб повністю накрити розкатане масло.
07
Зрізати надлишки тіста з вільних кінців згорнутого тістового пласта. Один з країв тіста заліпити, другий край залишити вільним. Скласти розкачане тісто в потрійне складання. Для цього скласти відкриті зрізи тіста до середини, а потім скласти навпіл.
08
Покласти складене тісто відкритими кінцями на себе і розкачати до початкової довжини.
09
Розкочувати тільки в одному напрямку, від середини до центру і від країв до середини. Сильно не тиснути на качалку, щоб не порвати тісто. Розкачане тісто скласти в 2 складання (на три рівні частини). Накрити складений пласт харчовою плівкою і покласти в холодильник на 20 - 30 хвилин. Після цього дістати охолоджене тісто і знову розкачати до початкової довжини, знову скласти і знову накрити плівкою і відправити в холодильник на 20 - 30 хвилин. Таким чином зробити 6 подвійних складань.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)