Соковитий медовик з ягодами - Image

new

Соковитий медовик з ягодами

Кількість порцій: 8Час приготування: 8 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Соковитий медовик з ягодами - солодка мрія, що стане окрасою вашого столу. Ніжні медові коржі з ароматом липового меду зачаровують своїм неповторним смаком. Свіжі сезонні ягоди додають трохи кислинки і яскравого кольору, роблячи ваш десерт ще більш апетитним. Кожен шматочок цього десерту насичений класичним сметанним кремом, який ідеально поєднується з медовими нотками.

Варіації

  1. Можна використовувати різні ягоди: полуницю, чорницю, малину.
  2. Замість сметани можна взяти вершки або маскарпоне.
  3. Додавання подрібнених горіхів між шарами надає текстурі сміливий відтінок.

Секрети ніжності та смаку

  1. Коржі повинні просочитися кремом мінімум 4 години.
  2. Мед додається в теплому вигляді для кращого розчинення.
  3. Крем варто наносити рівномірним шаром на кожен корж для досконалої гармонії смаку.

Поради щодо інгредієнтів

  1. Використовуйте натуральний липовий або квітковий мед для позитивного аромату.
  2. Сметана повинна бути не менше 20% жирності для багатого і повного смаку.
  3. Ягоди завжди вибирайте стиглими, але щільними, щоб вони залишалися соковитими у вашому десерті.

Дрібні кулінарні нюанси

  1. Коржі готувати по одному для рівномірної товщини.
  2. Остудити коржі повністю перед збиранням торта, це забезпечить стабільність конструкції.
  3. Зберігайте готовий торт в холодильнику, щоб він краще просочився кремом.

Продукти для рецепту

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
28.99

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг

1 кг

Інгредієнти

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг

150 г

Малина

150 г

Сметана Ферма 20% 300г

600 г

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

100 г

Лохина

150 г

Цукрова пудра Еко 150г

50 г

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

400 г

Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г

80 г

Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт

2 шт

Сода харчова НЗ 450г

1 ч.л.

Етапи приготування

01

Приготування тіста - Розтопити мед з маслом, додати яйця та соду, поступово ввести борошно. ⏱ 20 хв. Ориєнтир: Еластичне тісто, що не липне до рук.

02

Випікання коржів - Поділити тісто на 6 частин, розкачати тонко і випікати при 180°C. ⏱ 60 хв. Ориєнтир: Золотистий колір коржів.

03

Приготування крему - Збити сметану з цукром до густої маси. ⏱ 10 хв. Ориєнтир: Стійкі піки на кремі.

04

Збирання торта - Промастити кожен корж кремом, додати ягоди між шарами. ⏱ 30 хв. Ориєнтир: Рівномірний розподіл крему.

05

Просочування - Залишити торт у холодильнику для просочування. ⏱ 240 хв. Ориєнтир: М'які коржі, що легко ріжуться.

06

Прикраса - Прикрасити верх свіжими ягодами та цукровою пудрою. ⏱ 10 хв. Ориєнтир: Гарний зовнішній вигляд.

07

Порада: Медовик стає найсмачнішим через добу після приготування, коли коржі повністю просочаться кремом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Шарлотка з яблуками

Шарлотка з яблуками

8

50 хв