 (1).png)
new
Солянка з морепродуктами
1
Солянка з морепродуктами — це страва, у якій традиційний кисло-солоний смак отримує ще одну неповторну ноту завдяки морським дарам настільки популярних в Україні. Креветки, мідії та кальмари додають їй смакового різноманіття. Ідеальне блюдо для тих, хто обожнює експерименти з поєднанням смаків.
Цей суп розкриває багатошарове поєднання з кислинкою огіркового розсолу та лимонного соку, що разом з морепродуктами створює новий грані смаку. Справжнє гастрономічне задоволення для тих, хто цінує особливі деталі в класичних рецептах української кухні.
Варіації
- Класична версія з копченою рибою та свіжими морепродуктами
- Спрощений варіант лише з креветками та кальмарами
- Преміум-версія з додаванням червоної риби та осьминога
Секрети ніжності та смаку
- Морепродукти додають наприкінці готування, щоб вони залишилися ніжними.
- Креветки варять не більше 3 хвилин, інакше стануть гумовими.
- Кальмари тушкують лише 2-3 хвилини до м'якості.
Поради щодо інгредієнтів
- Використовуйте свіжі або якісні заморожені морепродукти.
- Солоні огірки краще брати бочкові для справжнього смаку.
- Томатна паста має бути густою та якісною.
- Маслини без кісточок економлять час при приготуванні.
Дрібні кулінарні нюанси
- Бульйон має бути насиченим - використовуйте голови креветок.
- Кислинка регулюється кількістю розсолу та лимонного соку.
- Суп смачніший на наступний день після настоювання.
- Подавайте з лимоном та сметаною.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Креветки тигрові Karolina Морський тигр очищені 200/300 400г
300 г
Кальмар туби свіжеморожені
200 г
Мідії Водний Світ Класичні мариновані 150г
150 г
Філе тиляпії
200 г
Цибуля
2 шт
Морква
1 шт
Огірки солоні Грінвіль 850г
3 шт
Огірки солоні Грінвіль 850г
розсіл — 150 мл
Паста томатна Чумак 25% 70г
3 ст. л.
Маслини Маестро де Оліва чорні без кісточки 360г
100 г
Каперси Iberica консервовані 100г
2 ст. л.
Лавровий лист Каміс 5г
2 шт
Часник
3 зубці
Олія соняшникова Олейна Традиційна рафінована 850мл
3 ст. л.
Сіль Наш Агро Млин кухонна екстра 1кг
1 ч. л.
Перець чорний мелений Pripravka 20г
0.5 ч. л.
Петрушка Auchan пучок 50г
1 пучок
Лимон
0.5 шт
Етапи приготування
01
Підготовка морепродуктів — Креветки розморозити та промити. Кальмарів очистити та нарізати кільцями. Рибне філе нарізати кубиками 2-3 см. Мідії промити. ⏱ 10 хв. Орієнтир: морепродукти чисті, риба порізана рівними шматочками.
02
Приготування бульйону — У каструлю налити 2 літри води, додати лавровий лист, довести до кипіння. Додати рибне філе та варити на середньому вогні 10 хвилин, знімаючи піну. ⏱ 15 хв. Орієнтир: бульйон прозорий, риба м'яка.
03
Смаження овочів — Цибулю та моркву нарізати кубиками. На розігрітій сковороді з олією обсмажити цибулю до прозорості 3 хвилини, додати моркву, смажити ще 5 хвилин. Додати томатну пасту, тушкувати 2 хвилини. ⏱ 10 хв. Орієнтир: овочі м'які, томатна паста злегка карамелізована.
04
З'єднання інгредієнтів — Огірки нарізати соломкою або кубиками. Додати у бульйон смажені овочі, огірки, маслини, каперси. Влити розсіл. Варити 10 хвилин на помірному вогні. ⏱ 12 хв. Орієнтир: всі компоненти розварені, суп набув кисло-солоного смаку.
05
Додавання морепродуктів — Додати креветки, кальмари та мідії. Варити 3-4 хвилини на слабкому вогні. Посолити, поперчити за смаком. Додати подрібнений часник та сік половини лимона. ⏱ 5 хв. Орієнтир: креветки стали рожевими, кальмари побіліли та пом'якшали.
06
Подача — Зняти з вогню, додати нарізану петрушку. Дати настоятися 10-15 хвилин під кришкою. Розлити по тарілках, подавати зі сметаною та скибочкою лимона. ⏱ 8 хв. Орієнтир: суп настоявся, смаки поєдналися.
07
Порада Солянка з морепродуктами найсмачніша після настоювання протягом 2-3 годин. При розігріванні не кип'ятіть довго, щоб морепродукти не стали гумовими. Подавайте з житнім хлібом та сметаною.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

















 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)