Солянка з морепродуктами - Image

new

Солянка з морепродуктами

1

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Солянка з морепродуктами — це страва, у якій традиційний кисло-солоний смак отримує ще одну неповторну ноту завдяки морським дарам настільки популярних в Україні. Креветки, мідії та кальмари додають їй смакового різноманіття. Ідеальне блюдо для тих, хто обожнює експерименти з поєднанням смаків.

Цей суп розкриває багатошарове поєднання з кислинкою огіркового розсолу та лимонного соку, що разом з морепродуктами створює новий грані смаку. Справжнє гастрономічне задоволення для тих, хто цінує особливі деталі в класичних рецептах української кухні.


Варіації

- Класична версія з копченою рибою та свіжими морепродуктами

- Спрощений варіант лише з креветками та кальмарами

- Преміум-версія з додаванням червоної риби та осьминога


Секрети ніжності та смаку

- Морепродукти додають наприкінці готування, щоб вони залишилися ніжними.

- Креветки варять не більше 3 хвилин, інакше стануть гумовими.

- Кальмари тушкують лише 2-3 хвилини до м'якості.


Поради щодо інгредієнтів

- Використовуйте свіжі або якісні заморожені морепродукти.

- Солоні огірки краще брати бочкові для справжнього смаку.

- Томатна паста має бути густою та якісною.

- Маслини без кісточок економлять час при приготуванні.


Дрібні кулінарні нюанси

- Бульйон має бути насиченим - використовуйте голови креветок.

- Кислинка регулюється кількістю розсолу та лимонного соку.

- Суп смачніший на наступний день після настоювання.

- Подавайте з лимоном та сметаною.

Продукти для рецепту

Креветки тигрові Karolina Морський тигр очищені 200/300 400г
329.66

Креветки тигрові Karolina Морський тигр очищені 200/300 400г

400 г

Інгредієнти

Креветки тигрові Karolina Морський тигр очищені 200/300 400г

300 г

Кальмар туби свіжеморожені

200 г

Мідії Водний Світ Класичні мариновані 150г

150 г

Філе тиляпії

200 г

Цибуля

2 шт

Морква

1 шт

Огірки солоні Грінвіль 850г

3 шт

Огірки солоні Грінвіль 850г

розсіл — 150 мл

Паста томатна Чумак 25% 70г

3 ст. л.

Маслини Маестро де Оліва чорні без кісточки 360г

100 г

Каперси Iberica консервовані 100г

2 ст. л.

Лавровий лист Каміс 5г

2 шт

Часник

3 зубці

Олія соняшникова Олейна Традиційна рафінована 850мл

3 ст. л.

Сіль Наш Агро Млин кухонна екстра 1кг

1 ч. л.

Перець чорний мелений Pripravka 20г

0.5 ч. л.

Петрушка Auchan пучок 50г

1 пучок

Лимон

0.5 шт

Етапи приготування

01

Підготовка морепродуктів — Креветки розморозити та промити. Кальмарів очистити та нарізати кільцями. Рибне філе нарізати кубиками 2-3 см. Мідії промити. ⏱ 10 хв. Орієнтир: морепродукти чисті, риба порізана рівними шматочками.

02

Приготування бульйону — У каструлю налити 2 літри води, додати лавровий лист, довести до кипіння. Додати рибне філе та варити на середньому вогні 10 хвилин, знімаючи піну. ⏱ 15 хв. Орієнтир: бульйон прозорий, риба м'яка.

03

Смаження овочів — Цибулю та моркву нарізати кубиками. На розігрітій сковороді з олією обсмажити цибулю до прозорості 3 хвилини, додати моркву, смажити ще 5 хвилин. Додати томатну пасту, тушкувати 2 хвилини. ⏱ 10 хв. Орієнтир: овочі м'які, томатна паста злегка карамелізована.

04

З'єднання інгредієнтів — Огірки нарізати соломкою або кубиками. Додати у бульйон смажені овочі, огірки, маслини, каперси. Влити розсіл. Варити 10 хвилин на помірному вогні. ⏱ 12 хв. Орієнтир: всі компоненти розварені, суп набув кисло-солоного смаку.

05

Додавання морепродуктів — Додати креветки, кальмари та мідії. Варити 3-4 хвилини на слабкому вогні. Посолити, поперчити за смаком. Додати подрібнений часник та сік половини лимона. ⏱ 5 хв. Орієнтир: креветки стали рожевими, кальмари побіліли та пом'якшали.

06

Подача — Зняти з вогню, додати нарізану петрушку. Дати настоятися 10-15 хвилин під кришкою. Розлити по тарілках, подавати зі сметаною та скибочкою лимона. ⏱ 8 хв. Орієнтир: суп настоявся, смаки поєдналися.

07

Порада Солянка з морепродуктами найсмачніша після настоювання протягом 2-3 годин. При розігріванні не кип'ятіть довго, щоб морепродукти не стали гумовими. Подавайте з житнім хлібом та сметаною.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Гарбузові деруни

Гарбузові деруни

4

40 хв