Стамбульський сочевичний суп - Image

Стамбульський сочевичний суп

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Стамбульський сочевичний суп - ідеальне блюдо для холодної пори дня чи пори року. Цей сочевичний суп є одним з найпопулярніших супів в Туреччині. Дуже ситний, смачний, поживний і корисний. Складні вуглеводи і рослинний білок дозволяють сочевиці легко засвоюватися й надовго зберігати почуття ситості. Сочевиця надає супу приємний горіховий запах. Високий вміст вітамінів і мінералів - вагома причина включити сочевицю в свій раціон. Через низький вміст жирів в чечевиці, цей супчик можна вважати дієтичним. Подавати гарячим і з лимоном. Лимонний сік особливо робить цей супчик смачним.

Інгредієнти

Сочевиця

500 г.

Морква

1 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Томатна паста

1 ст. л.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Красний мелений перець

за смаком

Оливкова олія

50 мл.

Борошно

1 ст. л.

Етапи приготування

01

Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками.

02

Моркву промити і також нарізати невеликими шматочками.

03

Налити в казан приблизно 2 літри води і засипати туди сочевицю, цибулю і моркву. Казан поставити на повільний вогонь і варити так близько 3 годин.

04

Після чого вміст казана перебити блендером в пюре.

05

Потім на сковороду вилити оливкову олію, додати борошно і спеції. Як тільки почне темніти, зняти з вогню і додати томатну пасту. Перемішати.

06

Після чого знову поставити на вогонь і протримати ще хвилини 3-4 і вилити все в казан до пюре. Ретельно перемішати.

07

Подавати блюдо гарячим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

2

25 хв

Стамбульський сочевичний суп – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua