
Стамбульський сочевичний суп
Стамбульський сочевичний суп - ідеальне блюдо для холодної пори дня чи пори року. Цей сочевичний суп є одним з найпопулярніших супів в Туреччині. Дуже ситний, смачний, поживний і корисний. Складні вуглеводи і рослинний білок дозволяють сочевиці легко засвоюватися й надовго зберігати почуття ситості. Сочевиця надає супу приємний горіховий запах. Високий вміст вітамінів і мінералів - вагома причина включити сочевицю в свій раціон. Через низький вміст жирів в чечевиці, цей супчик можна вважати дієтичним. Подавати гарячим і з лимоном. Лимонний сік особливо робить цей супчик смачним.
Інгредієнти
Сочевиця
500 г.
Морква
1 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Томатна паста
1 ст. л.
Сіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Красний мелений перець
за смаком
Оливкова олія
50 мл.
Борошно
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками.
02
Моркву промити і також нарізати невеликими шматочками.
03
Налити в казан приблизно 2 літри води і засипати туди сочевицю, цибулю і моркву. Казан поставити на повільний вогонь і варити так близько 3 годин.
04
Після чого вміст казана перебити блендером в пюре.
05
Потім на сковороду вилити оливкову олію, додати борошно і спеції. Як тільки почне темніти, зняти з вогню і додати томатну пасту. Перемішати.
06
Після чого знову поставити на вогонь і протримати ще хвилини 3-4 і вилити все в казан до пюре. Ретельно перемішати.
07
Подавати блюдо гарячим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів