
Стампот
Пропонуємо вам рецепт однієї з традиційних голландських страв. Голландська кухня, як і будь-яка інша, формувалася під впливом кулінарних особливостей багатьох інших країн. У даному рецепті яскраво виражений вплив німецької, австрійської, чеської та бельгійської кухні, а саме любов до м'ясних копчених виробів. У цій страві присутнє досить цікаве поєднання смаків, а саме - пюре, перемішане з листям салату, наповнене ароматом копчених сосисок, адже за рецептом вони варяться разом з картоплею (цей крок краще не пропускати). Пікантності додає страві і концентрований соус із білого сухого вина, в який за смаком можна додати улюблені спеції.
Інгредієнти
Картопля
500 г.
Сосиски копчені
350 г.
Салат
450 г.
Масло вершкове
10 г.
Вино біле сухе
250 мл.
Бекон
100 г.
Молоко
20 мл.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками, залити водою і додати сіль. Поставити каструлю на вогонь, а коли вода закипить - додати сосиски. Бекон нарізати маленькими кубиками й обсмажити на сковороді.
02
У сковороду вилити вино, уварити його (обсяг повинен зменшитися вдвічі). Додати в картоплю, масло, молоко і зробити пюре. Салат помити, просушити і нарвати руками.
03
У пюре додати салат, добре перемішати. Вино процідити. Сосиску нарізати скибочками. Викласти на тарілку, сосиски полити винним соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів