
Стір-фрай із яловичини
Стір-фрай - це не якась конкретна страва, а дуже популярна по всій Азії технологія приготування їжі. Таким чином можна приготувати практично все. Всі продукти для стір-фрая потрібно нарізати завчасно, оскільки все готується дуже швидко і часу на підготовку немає. «Stir-fry» в буквальному значенні слова означає «смажити, помішуючи». Тому помішувати страву стір-фрай з яловичини дійсно варто постійно. Можна лопаткою, а можна енергійними рухами воком. Вок - це велика сковорідка з опуклим дном і високими стінками, зроблена з тонкої сталі. За рахунок таких помішуваннь вміст вока ніколи не пригорає, швидко і рівномірно обсмажується і при цьому обволікується соусом і хрусткою скоринкою. У цьому і є весь секрет стір-фрая.
Інгредієнти
Яловичина
400 г.
Перець чилі
1 шт.
Імбир
1 шт.
Олія рослинна
2 ст.л.
Спаржа зелена
16 стеблів
Часник
3 шт.
Соус соєвий
3 ст.л.
Вино біле сухе
1 ст.л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
М'ясо порізати тонкими шматочками. Викласти спаржу в каструлю з підсоленою водою, варити 3 хвилини.
02
Поставити на вогонь сковороду, вилити олію, додати імбир і часник, через 2 хвилини викласти нарізане м'ясо. Смажити до готовності м'яса.
03
Додати в сковороду спаржу і чилі. Тушкувати 3-5 хвилин. Додати вино і соус. Тушкувати ще хвилин 5. Зняти з вогню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів