
Судак з овочами і травами на пару
Ні для кого не секрет, що риба є не тільки смачним, але і корисним продуктом, будучи джерелом фосфору, йоду, кальцію. Приготування риби в пергаменті незвично і обов'язково зверне на себе увагу. Риба виходить дуже смачною і соковитою. А про користь приготування продуктів на пару і говорити не треба. Блюдо буде виглядати святково на столі: подається воно у відкритій обгортці. Дуже апетитно виглядає цибуля і перчик, якими присипаний судак. Якщо розмір у філе судака невеликий, можна подати порційно кожному - по "рибці-цукерці", а можна подати до столу і в загальному блюді, а потім розділити на порції. За бажанням подушкою для судака можуть служити і інші овочі, наприклад, кабачки.
Інгредієнти
Капуста броколі
200 г.
Оливкова олія
50 мл.
Перець солодкий
1 шт.
Філе судака
400 г.
Цибуля-порей
100 г.
Мед
10 г.
Соус соєвий
10 г.
Чебрець свіжий
10 г.
Етапи приготування
01
Капусту вимити, просушити. Розібрати на суцвіття. Корінець нарізати тонкими пластинами.
02
Перець очистити від насіння і білих прожилок, нарізати тонкими півкільцями. Лук-порей вимити, відокремити три стебла, білу частину нарізати тонкими смужками.
03
Розстелити пергамент (за розміром більше, ніж довжина філе риби). У центрі розкласти нарізану капусту броколі.
04
Зверху капусти викласти філе риби.
05
Зверху філе присипати нарізаною цибулею. Зверху цибулі розкласти півкільця солодкого перцю і пару гілочок чебрецю. З двох сторін звернути пергамент, скрутити у вигляді фантика цукерки. Верхню частину обгортки залишити відкритою, щоб виходив пар при нагріванні.
06
Викласти рибу з овочами в судок пароварки. Варити на пару протягом 20 хвилин.
07
Тим часом приготувати соус. Соєвий соус змішати з рідким медом і оливковою олією. Добре перемішати соус. Через 10 хвилин після початку приготування страви, полити рибу з овочами соусом. Продовжити варити ще 10 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів