 (1).png)
new
Тірамісу із солоною карамеллю
Тирамісу з солоною карамеллю - це справжнє відкриття для поціновувачів італійської кухні. Класичний десерт набуває нового, сучасного обличчя завдяки несподіваному поєднанню карамельного аромату й солодкої вершковості. А ви думали, що десерт може бути і ніжним, і злегка солоним?
Завдяки оригінальній інтерпретації цей десерт стає неймовірним смаком, якого ви ще не куштували. Ніжний крем на основі маскарпоне та яєць чудово поєднується з солодко-солоним відтінком карамелі, зберігаючи класичний шарм італійської кухні. Це вишуканий баланс для смакових рецепторів. До скуштування запрошуємо в наступну вечерю!
Варіант тирамісу з солоною карамеллю додає розкішної легкості та витонченості, яка закохає у себе з першої ложки. Жодна кондитерська вітрина не зрівняється з вашою домашньою майстерністю створення цього дива.
Варіації
- Можна замінити маскарпоне сумішшю вершкового сиру та жирних вершків.
- Замість савоярді використовують домашнє бісквітне печиво.
- Карамель можна зробити на кокосових вершках для веганської версії.
Секрети ніжності та смаку
- Збивати маскарпоне треба дуже обережно, щоб не розшарувався.
- Яйця мають бути кімнатної температури для ідеального збивання.
- Кава для просочування не повинна бути гарячою.
Поради щодо інгредієнтів
- Маскарпоне можна замінити сумішшю 300г вершкового сиру та 100мл жирних вершків.
- Для карамелі використовуйте тільки якісне вершкове масло.
- Савоярді можна знайти в великих супермаркетах або замінити бісквітним печивом.
Дрібні кулінарні нюанси
- Карамель має охолонути до кімнатної температури перед додаванням.
- Десерт обов'язково витримати в холодильнику мінімум 4 години.
- Кожен шар треба розподіляти рівномірно для красивого зрізу.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печиво Antico Borgo Савоярді 400г
200 г
Сир Castelli Маскарпоне 80% 250г
500 г
Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт
4 шт.
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
250 г
Кава в капсулах Auchan Еспресо 7г*16шт
200 мл
Какао-порошок Мрія Classic 100г
20 г
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
50 г
Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г
60 мл
Сіль морська Salt Odyssey з Месолонгі 1кг
1 ч.л.
Етапи приготування
01
Приготування соленої карамелі - В сухій сковороді розтопити цукор до золотистого кольору, додати масло та вершки, в кінці додати сіль. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Карамель має бути гладкою, золотистою та з легким солоним смаком.
02
Підготовка крему - Розділити яйця, жовтки збити з цукром добела, акуратно вмішати маскарпоне. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Маса має бути гладкою, без грудочок.
03
Збивання білків - Збити білки до стійких піків та обережно вмішати в маскарпонову масу. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Крем має бути повітряним та однорідним.
04
Складання десерту - Швидко занурити печиво в каву, викласти в форму, змазати кремом та карамеллю, повторити шари. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Печиво просочене, але не розвалюється.
05
Охолодження - Накрити плівкою та поставити в холодильник мінімум на 4 години. ⏱ 240 хв. Орієнтир: Десерт добре застиг, шари тримають форму.
06
Подача - Посипати какао-порошком та прикрасити краплями соленої карамелі. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Поверхня рівномірно вкрита какао.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів