Тірамісу із солоною карамеллю - Image

new

Тірамісу із солоною карамеллю

Кількість порцій: 8Час приготування: 6 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Тирамісу з солоною карамеллю - це справжнє відкриття для поціновувачів італійської кухні. Класичний десерт набуває нового, сучасного обличчя завдяки несподіваному поєднанню карамельного аромату й солодкої вершковості. А ви думали, що десерт може бути і ніжним, і злегка солоним?

Завдяки оригінальній інтерпретації цей десерт стає неймовірним смаком, якого ви ще не куштували. Ніжний крем на основі маскарпоне та яєць чудово поєднується з солодко-солоним відтінком карамелі, зберігаючи класичний шарм італійської кухні. Це вишуканий баланс для смакових рецепторів. До скуштування запрошуємо в наступну вечерю!

Варіант тирамісу з солоною карамеллю додає розкішної легкості та витонченості, яка закохає у себе з першої ложки. Жодна кондитерська вітрина не зрівняється з вашою домашньою майстерністю створення цього дива.


Варіації

- Можна замінити маскарпоне сумішшю вершкового сиру та жирних вершків.

- Замість савоярді використовують домашнє бісквітне печиво.

- Карамель можна зробити на кокосових вершках для веганської версії.

Секрети ніжності та смаку

- Збивати маскарпоне треба дуже обережно, щоб не розшарувався.

- Яйця мають бути кімнатної температури для ідеального збивання.

- Кава для просочування не повинна бути гарячою.

Поради щодо інгредієнтів

- Маскарпоне можна замінити сумішшю 300г вершкового сиру та 100мл жирних вершків.

- Для карамелі використовуйте тільки якісне вершкове масло.

- Савоярді можна знайти в великих супермаркетах або замінити бісквітним печивом.

Дрібні кулінарні нюанси

- Карамель має охолонути до кімнатної температури перед додаванням.

- Десерт обов'язково витримати в холодильнику мінімум 4 години.

- Кожен шар треба розподіляти рівномірно для красивого зрізу.

Продукти для рецепту

Печиво Antico Borgo Савоярді 400г
119.00 - 154.00

Печиво Antico Borgo Савоярді 400г

400 г

Інгредієнти

Печиво Antico Borgo Савоярді 400г

200 г

Сир Castelli Маскарпоне 80% 250г

500 г

Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт

4 шт.

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг

250 г

Кава в капсулах Auchan Еспресо 7г*16шт

200 мл

Какао-порошок Мрія Classic 100г

20 г

Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г

50 г

Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г

60 мл

Сіль морська Salt Odyssey з Месолонгі 1кг

1 ч.л.

Етапи приготування

01

Приготування соленої карамелі - В сухій сковороді розтопити цукор до золотистого кольору, додати масло та вершки, в кінці додати сіль. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Карамель має бути гладкою, золотистою та з легким солоним смаком.

02

Підготовка крему - Розділити яйця, жовтки збити з цукром добела, акуратно вмішати маскарпоне. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Маса має бути гладкою, без грудочок.

03

Збивання білків - Збити білки до стійких піків та обережно вмішати в маскарпонову масу. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Крем має бути повітряним та однорідним.

04

Складання десерту - Швидко занурити печиво в каву, викласти в форму, змазати кремом та карамеллю, повторити шари. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Печиво просочене, але не розвалюється.

05

Охолодження - Накрити плівкою та поставити в холодильник мінімум на 4 години. ⏱ 240 хв. Орієнтир: Десерт добре застиг, шари тримають форму.

06

Подача - Посипати какао-порошком та прикрасити краплями соленої карамелі. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Поверхня рівномірно вкрита какао.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Тірамісу з печивом савоярді

Тірамісу з печивом савоярді

8

30 хв