Тірамісу з вишнею - Image

new

Тірамісу з вишнею

Кількість порцій: 8Час приготування: 8 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Тірамісу — це справжня зірка італійської кухні, а з додаванням вишень, він стає ще більш незабутнім десертом. Поєднання ніжного крему з соковитими вишнями творить неперевершений десерт. Вишнева кислинка врівноважує ніжність маскарпоне, а просочене кавою печиво савоярді додає особливого шарму.

Вишня надає тірамісу легкість і свіжість, тому він ідеально підходить як для літнього застілля, так і для зимового затишку. Ніжна текстура маскарпоне легко поєднується з вишнями, створюючи десерт, який закохує з першої ложки.


Варіації

- Можна використати заморожені або консервовані вишні замість свіжих.

- Додавання вишневого лікеру підсилює смакові якості десерту.

- Спробуйте приготувати у порційних склянках задля зручної подачі.

Секрети ніжності та смаку

- Маскарпоне слід залишити на столі, щоб дістатися кімнатної температури перед змішуванням.

- Збивайте вершки до м'яких піків, уникаючи перевзбиття.

- Кава для просочування має охолонути до кімнатної температури.

Поради щодо інгредієнтів

- Відсутність маскарпоне можна компенсувати жирним кремсиром з вершками.

- Якщо немає печива савоярді, підійде і бісквітне печиво.

- Використовуйте лише свіжі яйця для надійності.

Дрібні кулінарні нюанси

- Десерт потребує щонайменше 6 годин відпочинку в холодильнику для досягнення ідеальної текстури.

- Какао-порошок насипайте зверху перед подачею, надавши тірамісу завершеного вигляду.

- Вишні краще проварити з цукром для отримання густого сиропу.

Продукти для рецепту

Печиво Antico Borgo Савоярді 400г
119.00 - 154.00

Печиво Antico Borgo Савоярді 400г

400 г

Інгредієнти

Печиво Antico Borgo Савоярді 400г

300 г

Сир Auchan Маскарпоне м'який 36% 500г

500 г

Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт

6 шт.

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг

300 г

Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г

300 мл

Кава мелена Gemini Turkish Міцна 250г

400 мл

Вишня Vici без кісточки заморожена 300г

300 г

Какао-порошок Мрія Classic 100г

30 г

Екстракт Carmencita ванільний 150мл

1 ч.л.

Етапи приготування

01

Підготовка вишень - Вишні без кісточок проварити з 80 г цукру на середньому вогні 10 хвилин до густини сиропу. ⏱ 15 хв. Орієнтир: вишні м'які, сироп густий.

02

Приготування кавової суміші - Заварити міцну каву, охолодити до кімнатної температури. ⏱ 5 хв. Орієнтир: кава повністю охолоджена.

03

Збивання яєчної суміші - Жовтки збити з половиною цукру до збільшення в об'ємі втричі. ⏱ 8 хв. Орієнтир: маса світла, пишна.

04

Підготовка маскарпоне - Маскарпоне м'яко вмішати у яєчну суміш, додати ванільний екстракт. ⏱ 3 хв. Орієнтир: однорідна кремова маса.

05

Збивання білків - Білки збити до стійких піків з рештою цукру. ⏱ 5 хв. Орієнтир: білки тримають форму.

06

Збивання вершків - Вершки збити до м'яких піків. ⏱ 4 хв. Орієнтир: вершки загусли, але не перезбиті.

07

Поєднання кремів - Обережно змішати маскарпоне з білками та вершками. ⏱ 5 хв. Орієнтир: однорідний повітряний крем.

08

Збірка тірамісу - Печиво швидко занурити в каву, викласти у форму, змастити кремом, додати вишні, повторити шари. ⏱ 10 хв. Орієнтир: 3 шари печива та крему.

09

Охолодження - Поставити у холодильник на 6-8 годин. ⏱ 400 хв. Орієнтир: десерт добре застиг.

10

Порада Перед подачею посипте какао-порошком через сито та прикрасьте свіжими вишнями.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Тірамісу з печивом савоярді

Тірамісу з печивом савоярді

8

30 хв