 (1).png)
Торт тірамісу рецепт
1
Приготуйтеся до насолоди від класичного італійського десерту, що створює атмосферу гостинності й затишку. Ніжна кавова пропитка тірамісу поєднується з вершковим кремом, даруючи справжню гармонію смаку. Саме поєднання савоярді печива з кремом маскарпоне створює неперевершену текстуру, яка радує як затятих гурманів, так і новачків.
Цей десерт стає ще смачнішим після настоювання у холодильнику, що дозволяє смакам сповна розкритися та взаємодіяти. Варто знести всі плани на вечір та опуститися у світ десертних насолод разом з тірамісу.
Варіації
-Можна використовувати печиво Дамські пальчики замість савоярді.
-Додати какао-порошок між шарами для більш насиченого смаку.
-Варіант без алкоголю - замінити марсалу на кавовий сироп.
Секрети ніжності та смаку
-Маскарпоне має бути кімнатної температури для легшого змішування.
-Збивати вершки до м'яких піків, не перебивати.
-Обережно змішувати інгредієнти лопаткою знизу вгору.
Поради щодо інгредієнтів
-Обирайте якісне печиво савоярді, воно не повинно розпадатися.
-Еспресо має бути міцним та охолодженим.
-Яйця використовуйте найсвіжіші для крему.
Дрібні кулінарні нюанси
-Не перетримуйте печиво у каві, воно може розм'якнути надто сильно.
-Тірамісу потрібно охолоджувати мінімум 4 години.
-Какао просівайте безпосередньо перед подачею.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г
300 г
Сир Auchan Маскарпоне м'який 36% 500г
500 г
Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г
300 мл
Яйця курячі Свіжак С0 10шт
4 шт.
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
100 г
Кава мелена Ferarra Crema Irlandese 250г
300 мл
Бренді Shabo VS 3 роки 40% 250мл
50 мл
Какао-порошок Мрія Classic 100г
30 г
Етапи приготування
01
Приготування кави - Зварити міцне еспресо та охолодити до кімнатної температури, додати марсалу. ⏱ 15 хв. Орієнтир: кава повністю охолоджена.
02
Підготовка крему - Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки з цукром до побіління. ⏱ 5 хв. Орієнтир: маса стала світлою та пишною.
03
Змішування маскарпоне - Додати маскарпоне до жовтків та обережно змішати лопаткою. ⏱ 3 хв. Орієнтир: однорідна кремова консистенція.
04
Збивання вершків - Збити вершки до м'яких піків та обережно вмішати до кремової маси. ⏱ 5 хв. Орієнтир: легка пишна текстура без грудочок.
05
Порада Перед подачею обов'язково просійте какао-порошок через дрібне сито для рівномірного покриття. Тірамісу найкраще смакує наступного дня після приготування.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів








 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)





 (1).png)
 (1).png)

 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)