Торт тірамісу рецепт - Image

new

Торт тірамісу рецепт

Кількість порцій: 8Час приготування: 6 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Приготуйтеся до насолоди від класичного італійського десерту, що створює атмосферу гостинності й затишку. Ніжна кавова пропитка тірамісу поєднується з вершковим кремом, даруючи справжню гармонію смаку. Саме поєднання савоярді печива з кремом маскарпоне створює неперевершену текстуру, яка радує як затятих гурманів, так і новачків.

Цей десерт стає ще смачнішим після настоювання у холодильнику, що дозволяє смакам сповна розкритися та взаємодіяти. Варто знести всі плани на вечір та опуститися у світ десертних насолод разом з тірамісу.


Варіації

-Можна використовувати печиво Дамські пальчики замість савоярді.

-Додати какао-порошок між шарами для більш насиченого смаку.

-Варіант без алкоголю - замінити марсалу на кавовий сироп.

Секрети ніжності та смаку

-Маскарпоне має бути кімнатної температури для легшого змішування.

-Збивати вершки до м'яких піків, не перебивати.

-Обережно змішувати інгредієнти лопаткою знизу вгору.

Поради щодо інгредієнтів

-Обирайте якісне печиво савоярді, воно не повинно розпадатися.

-Еспресо має бути міцним та охолодженим.

-Яйця використовуйте найсвіжіші для крему.

Дрібні кулінарні нюанси

-Не перетримуйте печиво у каві, воно може розм'якнути надто сильно.

-Тірамісу потрібно охолоджувати мінімум 4 години.

-Какао просівайте безпосередньо перед подачею.

Продукти для рецепту

Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г
159.90 - 189.90

Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г

400 г

Інгредієнти

Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г

300 г

Сир Auchan Маскарпоне м'який 36% 500г

500 г

Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г

300 мл

Яйця курячі Свіжак С0 10шт

4 шт.

Цукор Хуторок білий кристалічний 800г

100 г

Кава мелена Ferarra Crema Irlandese 250г

300 мл

Бренді Shabo VS 3 роки 40% 250мл

50 мл

Какао-порошок Мрія Classic 100г

30 г

Етапи приготування

01

Приготування кави - Зварити міцне еспресо та охолодити до кімнатної температури, додати марсалу. ⏱ 15 хв. Орієнтир: кава повністю охолоджена.

02

Підготовка крему - Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки з цукром до побіління. ⏱ 5 хв. Орієнтир: маса стала світлою та пишною.

03

Змішування маскарпоне - Додати маскарпоне до жовтків та обережно змішати лопаткою. ⏱ 3 хв. Орієнтир: однорідна кремова консистенція.

04

Збивання вершків - Збити вершки до м'яких піків та обережно вмішати до кремової маси. ⏱ 5 хв. Орієнтир: легка пишна текстура без грудочок.

05

Порада Перед подачею обов'язково просійте какао-порошок через дрібне сито для рівномірного покриття. Тірамісу найкраще смакує наступного дня після приготування.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Тірамісу з печивом савоярді

Тірамісу з печивом савоярді

8

30 хв